woensdag 3 november 2021

Fietsersbond H.-Z. en Zonhoven: actie De Drij Dreven nu zaterdag 6 november 11u

De Fietsersbonden van Heusden-Zolder en Zonhoven gaan nu zaterdag 11u actie voeren in De Drij Dreven aan de Vrunstraat, de grens tussen beide gemeentes.

De Drij Dreven is een sluipweg voor autoverkeer dwars door een natuurgebied. Dit heeft nadelige gevolgen op vele gebieden. Het is er onveilig fietsen en wandelen door het (soms erg snelle) autoverkeer. Er is kans op aanrijding van overstekend wild en verder ook op sluikstorten.

Voor het doorgaande verkeer richting Zonhoven en Hasselt (en omgekeerd) zijn er voldoende hoofdwegen zoals de Vogelsancklaan en de Laambroekstraat-Kriekelstraat.

Daarom zijn wij voorstander van een autofilter op de Drij Dreven waardoor enkel nog fietsers, voetgangers en mountainbikers kunnen passeren (en bromfietsers cat. A). De gemeente Zonhoven is pro maar de gemeente Heusden-Zolder aarzelt nog.

Ben je zelf voorstaander van de autofilter op de Drij Dreven? Wel, dan ben je van harte welkom nu zaterdag 11u ter plaatse. Omwille van de zeer beperkte parkeermogelijkheden raden we aan met de fiets te komen. Wij zorgen voor een warme ontvangst met een kop koffie en een fijne babbel. Daarnaast natuurlijk onze publieke actie. Tot zaterdag?