zaterdag 9 oktober 2021

Round up eerste Nascar Dag.


De eerste dag van het EuroNASCAR op circuit Zolder is in een schitterend weer afgewerkt. Net geen zomerse temperaturen maar toch een heerlijk zonnetje over het circuit. Voor de Nascar Pro rijders was het vooral uitkijken naar de eerste wedstrijd van Stienes Longin in de Nascar. In de voormiddag gereden kwalificatie was hij ruim een halve seconde sneller dan Alon Day en derde was Lucas Lasserre. Voor de Nascar 2 klokte Vladimiros Tziortzis in zijn Ford Mustang de snelste tijd. Hij mocht vanop de pole vertrekken met naast hem Naveh Talor in de Chevrolet Camaro en op de tweede rij mocht Martin Doubek in de Ford Mustang plaatsnemen. De Race van de Pro dan. Een zeer snelle start van Stienes Longin, hij kwam als eerste in de linkse aan de leiding. Maar dan Safety car. Een paar ronden achter de Safetycar en Longin mocht het veld aanvoeren. Eens de startlijn overschreden ging Stienes vol op het gas en kon zijn leiding consolidiren. 18 ronden zolang moest Stienes het zien vol te houden en daar slaagde hij wonderwel in. Alon Day, die tweede op de grid stond ging in de fout en was op achtervolgen aangewezen. Dat resulteerde in een snelle ronde en daarmee veroverde hij de pole voor morgen.

Ook de Belcar Historics mochten strijden in de eerste race. Nulens - Bruynoghe in hun Porche 964 werd als eerste afgevlagd. Tweede werd Luc Moortgat in een Porche 964 Cup en derde ging Evertjan Alders met de BMW E30 M3 onder de zwart-wit geblokte vlag over de finish.

De Belcar Endurance Cup moesten de kwalificaties nog afwerken. Wie mocht als eerste op de start grid vertrekken? Was het de winnaar van de laatste 24 uren van Zolder of een andere belager. Het werd niet de Norma M20 FC van Russel Racing maar wel de Norma nummer 11 van Bert Longin. Hij ging door op het elan van de 24uren van Zolder. De Pole pakken voor morgen. Morgen staat een drie uren durende race geprogrammeerd en kennen we dan de uiteindelijke winnaar van het Belcar Endurance Championship. De grid voor morgen.
1- Nr° 11 Kraft/PK Carsport 11 <> Norma M20
2- Nr° 66 GHK Racing By T2 <> Norma M20 FC
3- Nr° 2 Russel Racing by PK Carsport <> Norma M20 FC
4- Nr° 3 MC Donalds Racing by Comtoyou <> Norma M20 FC
5- Nr° Q1 Trackracing <> Porche 992
Met veel dank aan Joseph Bams voor verslaggeving en foto's