vrijdag 1 oktober 2021

LIVE - project van studenten architectuur en scenografie op het Marktplein

Sedert vorige week zijn er 12 studenten van U-Hasselt op het Marktplein van ZLDR bezig met een zogenaamd ‘LIVE-project’. Ze doen een heel praktisch onderzoek naar hoe de inwoners van onze gemeente meer en beter gebruik kunnen maken van het grote Marktplein aan ZLDR-Luchtfabriek.
Voor de studenten is het een actieve manier om het academiejaar in te zetten en voor Heusden-Zolder zal het vast en zeker creatieve ideeën opleveren.

Vorige week hebben de studenten bezoekers van het plein, bvb op het terras van Eugene of klanten van de kringwinkel, bevraagd. Ze werken voorstellen uit door gebruik te maken van afvalproducten van de bedrijven op De Schacht. Verschillende bedrijven reageren enthousiast op het jonge geweld en geven een handje hulp. ‘Precies wat er hier nodig is. Leven in de brouwerij!’

En deze week wordt er gebouwd aan een creatieve ‘marktstand’ die ook kan dienen voor kleine events en maakt een twee groepje een ‘speelplek’. Vrijdag 1 oktober is iedereen welkom van 11u30 tot 13 uur, vooral kinderen, om de uitvindingen te komen uittesten.
Het project van de studenten kan hier gevolgd worden KLIK HIER  of via FACEBOOK 
Foto's met veel dank aan ""LIVE-project""