zaterdag 9 oktober 2021

K. MUZIEKKAPEL VAN DE GIDSEN n.a.v. 150 jaar KH De Ware Vrienden Zolder


"If you can dream it, You can do it"  Dat waren de woorden van oud-voorzitter Jos Peeters. 150 jaar Koninklijke Harmonie De Ware Vrienden Zolder had een groot feest moeten worden in 2020. Helaas stak corona daar een stokje voor.

Maar intussen zijn we een jaar verder en durven we weer te dromen. Deze droom was deze van oud voorzitter Jos Peeters. hij wilde een groot concert met de koninklijke Muziekkapel van de Gidsen. Helaas is Jos op 3 november 2020 na een jarenlange ziekte overleden. Maar hij zal van hierboven wel meekijken.
Met deze woorden begon Huidig voorzitster Veerle Vancluysen de feestavond voor 150 jaar De Ware Vrienden uit Zolder. 
In een net niet uitverkochte schouwburg van CC de Muze gaf de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen het beste van zichzelf. Na het spelen van het Belgische volkslied "De Brabaconne" werd de avond verder gezet met de "Egmont Ouverture". Dit gevolgd door "Jeanne d'Arc". Voor dit stuk was de hoofdrol weggelegd voor Hoorn solist Marc Peremans. Marc begon op 9-Jarige leeftijd met muzikale studie aan de academie van Beringen. Hierna ging hij studeren aan het Koninklijk muziekconservatorium van zowel Brussel, Antwerpen en Maastricht. Na deze uitvoering ging de avond veder met het muziek stuk " Where Angels Fly". Hierna volgde een kleine pauze. Deel twee van deze feestavond begon met "Danse Macabre" gevolgd door "Roemeense Rhapsodie nr1" en "Libertadores". De avond werd afgesloten met de3mars van het 1ste regiment Gidsen". Een mooie  en zeker een prachtige avond voor KH De Ware Vrienden Zolder en hun entourage. Met veel dank aan Frederique Jamart voor de verslaggeving en foto's