zaterdag 2 oktober 2021

JEF NEVE MYSTERIUM

Jef Neve heeft een boodschap en bezorgde ons deze brief waarin hij u meeneemt naar het mysterie: “In een wereld waar alle data en valse of echte feiten heel direct beschikbaar zijn heb ik nood aan het mysterie: respect en een diepe buiging voor de schoonheid van het ongekende, het bevrijdende plezier van kinderlijke naïviteit, het witte laken van sereniteit, de totale afwezigheid van het exacte en de overgave aan het allesomvattende. De muziek is tegelijk complex én verrassend eenvoudig, een evenwicht dat ik tijdens het compositieproces goed heb proberen te bewaken. 

De band heeft de scores met veel zin voor meesterlijke ambacht en persoonlijke inbreng geïnterpreteerd en tot leven gewekt. Dat zijn de momenten waar je het als componist voor doet: na maanden te zoeken in de krochten van je ziel wordt de eerste levensadem in de partituur geblazen en komt de muziek tot leven. Dat is ultieme schoonheid. Voor de instrumentatie heb ik me laten inspireren door de massieve klank van drie tenorsaxen, die zowel agressief als zalvend, ongedwongen improviserend als obligaat klassiek kunnen klinken. Ik vul ze aan met de trompet en bastrombone, twee uitersten in de tessituur van de kopers. De klank van piano en contrabas zijn me sinds het begin vertrouwd, en vormen de structuur waarop ik de composities heb gebouwd. Ik nodig u uit om u mee te laten slepen in dit muzikaal mysterie, laat de echte wereld even los en ontdek het bevrijdend gevoel om eens iets niet te begrijpen. Tot snel! Jef.”

De muzikanten voor dit prachtig project heeft Jef Neve geplukt uit de crème de la crème van de Europese jazz- en klassieke muziekwereld: Jasper Høiby [contrabas], Teus Nobel [trompet], Nicolas Kummert [tenorsax], Bruno Van der Haegen [tenorsax], Andy Dhondt [tenorsax] & Pieter Kindt [bastrombone]. www.jefneve.com

zaterdag 02 oktober  schouwburg 20u15 €30 kassa €27 vvk €24 vriendenpas
BESTEL JE TICKET HIER