dinsdag 28 september 2021

BELEVEN IN DE BIB

DUIZEND BOMMEN EN GRANATEN!

Dompel je onder in de wondere wereld van Kuifje tijdens de tentoonstelling op de jeugdafdeling van onze bib. De tijdelijke tentoonstelling loopt  tot woensdag 27 oktober.

Plof ook neer in de striphoek en (her)ontdek de avonturen van onze Belgische striphelden Jommeke, de Kiekeboes, Suske en Wiske en nog zo veel meer!


LEESKRING HET PATRONAAT BESPREEKT ‘ROEST’
Zomer 2002. De zevenjarige Szymon speelt met zijn vriendje aan de spoorweg en heeft geen idee dat zijn leven voorgoed zal veranderen: bij thuiskomst blijken zijn ouders bij een auto-ongeluk te zijn omgekomen. Tośka, zijn excentrieke grootmoeder, vangt hem liefdevol op. Maar in Chojny, waar ze woont, is iedereen getekend door de Tweede Wereldoorlog.

Deze sprookjesachtige derde roman van Pools literair talent Jakub Małecki belooft een schitterende start van het nieuwe leeskringseizoen. Greet Hendrix begeleidt het gesprek.
Praktisch
• Wanneer: woensdag 29 september om 19 uur
• Waar: Bibliotheek
• Inschrijven: vóór 28 september, bibliotheek.reservaties@heusden-zolder.be, 011 80 80 90 of aan de balie van de bib (beperkte plaatsen)

WOENSDAG BIBDAG
De leukste dag van de week is terug! Kinderen van de laatste kleuterklas en het eerste leerjaar genieten tijdens Woensdag Bibdag van leuke verhalen, films en knutselmomenten in de gezellige leeshoek.

Praktisch • Wanneer: woensdag 29
september tussen 14 en 15 uur
• Waar: Bibliotheek • Inschrijven: ten laatste 1 week op voorhand via bibliotheek.reservaties@heusden-zolder.be (vermeld zeker je telefoonnummer)
29/09 De haas zonder neus