zondag 29 augustus 2021

""Op de Heusdense Voort "" Jaak Vandewijngaert

Burgemeester van Heusden-Zolder van 1982 tot 1994.
Jaak Vandenwijngaert werd geboren te Heusden op 26 november 1930 en ís overleden te Heusden na een smartelijk ongeval op 18 maart 2005. Jaak werd geboren op de Voort, einde huidige Merelstraat naast het gekende "Bergske". Jaak was in zijn jonge jaren een vriendelijke, sociale jongeman, bekend om zijn moppen. Hij was zelfs leider bij de KAJ. Later werd hij bediende bij de Christelijke Mutualiteiten. In een lokaaltie in het oude Patronaat had hij zijn zitdagen. Toen hij in de politiek ging, kreeg hij zijn ontslag. Hij werd schepen en werkte zijn zakenkantoor uit tot een bekend en gewaardeerd kantoor.  Hij stond voor iedereen klaar om te luisteren en te helpen waar nodig. Na de fusie werd hij burgemeester van Heusden-Zolder. Hij bracht de twee gemeenten dichter bij elkaar en zorgde voor de dorpskernenvernieuwingen in Heusden-Zolder.  Jaak was bovenal een aangename burgemeester van Heusden-Zolder. Hij stelde zich tot doel om elke straat van de gemeente een huisbezoek te brengen aan een toevallig gekozen burger. Dit kostte hem veel tijd die hij evenwel met veel liefde koesterde
Ook het personeel op het gemeentehuis waardeerde zijn "" GOEDE MORGEN"" telkens hij iemand passeerde als hij 's morgens het gemeentehuis binnen stapte. Deze aangename oprechte  typeerde hem de ganse periode als hij burgemeester was. 

Uit het boek ""De Voort op "" dat nog steeds verkrijgbaar is bij Maurice Mues KLIK HIER en je kan hem contacteren via zijn Faceboek account.