dinsdag 3 augustus 2021

DTM op circuit Zolder dit weekend


DTM: We kijken dit weekend uit naar één van de meest tot de verbeeldingsprekende wedstrijden op ons domein dit jaar de DTM (Deutsche Tourenwagen Meistershaft). In de autosport termen zowaar de F1 van de touringwagens, een kampioenschap dat bovenal ontstaan is op Circuit Zolder in de beginjaren ’80 en tesamen met de F1 ruim 100.000 bezoekers aantrok naar Heusden-Zolder.

Gezien de internationale uitstraling zal het race weekend gereden worden onder het WK statuut (= max. 1x/jaar toegelaten), dit betekent dat de uren iets uitgebreider zullen zijn en er mag gereden worden op vrijdag, zaterdag en zondag van 9u tot 19u. Met heel de startprocedures en TV uitzendingen zullen er ook wat ruimere pauzes zijn door de dag.

Een grote toestroom valt er echter niet te verwachten met de nog steeds strenge COVID restricties, een volledig afgesloten wedstrijdbubbel en de beperking tot slecht 5.000 toeschouwers die moeten geregistreerd zijn en onderverdeeld in 2 zones.

Om dit laatste te kunnen doen zullen er ook 2 parkingzones worden ingericht. Eén op de vaste parkings in de Zwembadstraat en één op het Herderspad. Deze laatste wordt hiervoor vanaf zaterdagmorgen tot uiterlijk maandagmorgen éénrichting tussen de parkingzone en huisnummer 33 (appartementen).

De rijrichting vanaf de Kerkstraat richting de Pits blijft gecontroleerd open.