dinsdag 20 juli 2021

Tour de Wallonie 2021 komt mogelijk naar Heusden-Zolder

Door de schade van de zware overstromingen zal de rit in de Tour de Walloniƫ morgen geannuleerd worden en mogelijk georganiseerd worden binnen het domein Circuit Zolder.
Met Heusden-Zolder als wielergemeente bij uitstek en de geschiedenis op en rond Circuit Zolder ontvangen we ze graag met open armen om zo toch ook nog een volwaardige tour te kunnen uitrijden, in de loop van deze namiddag zal finaal beslist worden als het wel of niet kan doorgaan.

Uiteraard zullen er beperkingen zijn zoals geluid en de COVID regels, waarop streng zal toegezien worden.
Mocht het doorgaan is iedereen hierbij alvast uitgenodigd om dit wielercircus mee te komen beleven, met het mooie weer raden we iedereen wel aan om met de fiets te komen. De toegang zal enkel mogelijk zijn via de hoofdingang (tunnel/gate 1) tot aan de wedstrijdbubbel waarvan je een mooi zicht kan hebben vanop de esplanade over een groot deel van het parcours.

UPDATE  16u30 = Finaal zonet akkoord over de organisatie, aanvang wedstrijd 15u, vermoedelijk einde +- 17u30. Gratis inkom via hoofdingang tot aan de wedstrijdzone (hierin geen toegang). Aangeraden om met de fiets of te voet te komen, beperkte wagenparking is binnen het domein voorzien.