zaterdag 5 juni 2021

Reservelijst QVax

Net zoals heel wat andere vaccinatiecentra, werken ook wij met de reservelijst van QVax. Via QVax kan je je online inschrijven op een elektronische reservelijst voor vaccinatie. Als ons vaccinatiecentrum dan mensen nodig heeft om snel vrijgekomen vaccinatieplaatsen in te vullen, zal het centrum via de elektronische reservelijst van QVax automatisch de mensen met hoogste prioriteit kunnen oproepen die hebben aangegeven dan beschikbaar te zijn. Je krijgt een sms/e-mail, wordt gevraagd om meteen online te bevestigen en vervolgens naar het vaccinatiecentrum te gaan. Iedereen die ouder is dan 18 jaar en nog geen uitnodiging ontvangen heeft voor vaccinatie, kan inschrijven. Via Qvax.be vul je een aantal gegevens in en duid je aan op welke momenten je de komende week of weken beschikbaar bent om snel naar het vaccinatiecentrum te gaan.

Wanneer ons vaccinatiecentrum dosissen op overschot heeft, doet het een beroep op de reservelijst. De centrummanager stuurt via QVAX een sms en e-mail naar de meest prioritaire mensen die op de reservelijst staan en vraagt hen om naar het vaccinatiecentrum te komen. De oproepen gaan eerst naar mensen met de hoogste prioriteit: eerst naar de oudste mensen, dan naar mensen met onderliggende aandoeningen. Het is dus niet zo dat wie zich eerst heeft ingeschreven, eerst opgeroepen zal worden.

Word je opgeroepen via de reservelijst? Dan heb je 30 minuten de tijd om te bevestigen. Als je niet op tijd reageert, heb je je kans gemist en wordt de volgende persoon op de reservelijst opgeroepen. Zodra je bevestigt, zal je online doorgestuurd worden naar een reservatiesysteem om een afspraak te maken. Je boekt dan meteen ook je tweede vaccinatiemoment.

Let op! Als je niet of te laat reageert op een oproep, vervalt ook je inschrijving op de reservelijst en moet je je opnieuw inschrijven. Info: www.laatjevaccineren.be