zaterdag 5 juni 2021

Heusden-Zolder krijgt JAC

Goed nieuws voor alle jongeren van onze gemeente. Vanaf 1 juni start in Heusden-Zolder een JAC op aan het Marktplein. Het JAC is in Vlaanderen een onafhankelijk informatiepunt voor jongeren. De afkorting staat niet langer voor 'Jongeren Advies Centrum' maar voor 'Jongerenaanbod van het CAW’.

Jongere zijn is niet altijd makkelijk. Er gaat veel in je hoofd om. Met vragen kun je soms terecht bij vrienden en familie. Soms vind je er zelf een weg doorheen. Maar je kent ook momenten dat het helemaal niet meer lukt. Dan heb je recht op goede hulp. Het JAC helpt jongeren tussen 12 en 25 jaar. Problemen thuis? Op zoek naar een eigen stek? Vragen over seks? Slachtoffer van geweld of misbruik? Geldproblemen? Vragen over drugs? Of over pesten? Informatie nodig om zelfstandig te wonen? Of over rechten en plichten? Zit je met een andere vraag? Elke vraag telt!

De cijfers en verhalen van 2020 spreken voor zich. Het virus en de maatregelen hebben een grote impact op het mentale welzijn en de draagkracht van jongeren. Het JAC stelde een sterke stijging v van 40% vast van het aantal hulpvragen van jongeren. Zij vonden vlot de weg naar de beveiligde chatomgeving op jac.be. Naast onlinehulp blijft het belangrijk te investeren in plekken waar ze naartoe kunnen gaan voor hulp. Met de opening van een nieuwe vestiging komt er zo'n plek voor jongeren uit Heusden-Zolder en omgeving.

Je kan langskomen op afspraak, op ons kantoor in Marktplein 9. Je kan uiteraard ook bellen, beeldbellen, mailen of chatten. Ze helpen je bovendien altijd gratis. Een hulpverlener geeft je advies, informatie en praktische hulp, maar luistert vooral naar je verhaal. In een aantal gesprekken kom je samen al een hele stap vooruit. Je kiest zelf of je geholpen wilt worden en op welke manier. Het JAC kijkt naar je mogelijkheden en past zich zoveel mogelijk aan jou aan. Je staat er niet alleen voor!
 Info: JAC Heusden-Zolder – 011 85 00 05 - 0489 83 37 41 - jac.limburg@cawlimburg.be