woensdag 26 mei 2021

Voorstel nieuwe straatnamen

Heusden-Zolder blijft groeien als gemeente. Dat wil natuurlijk ook zeggen dat er nieuwe straten bijkomen, die uiteraard een naam verdienen. Bij de start van 2021 deed het lokaal bestuur een oproep naar interessante voorstellen tot nieuwe straatnamen. We zochten passende namen voor onder andere de verkaveling Mortelveld en voor zijstraten aan zowel Kapelhof als Kerkenblookstraat. Daarnaast heeft het stuk vanaf de Kerkenblookstraat tot de parking van de school, het doodlopende stuk vanaf de Veenderweg en het gedeelte tussen Sint-Jansstraat en Schomstraat een straatbordje nodig.
Er kwamen heel wat bruikbare voorstellen binnen, in het bijzonder voor de verkaveling Mortelveld. We trappen een open deur in, als we zeggen dat de medische wereld een belangrijke rol speelde en speelt in deze vreemde corona-tijden. Om die reden steunt ons lokaal bestuur het voorstel om in Mortelveld gebruik te maken van namen van bekende en lokale dokters die een grote betekenis kenden in onze gemeente. We hebben het dan over dokter Leon Weytjens, dokter Mieke De Laat, dokter Jan Hillen en dokter Jos Miserez. Zij speelden elk op hun manier een belangrijke rol in Heusden-Zolder.

Onder het motto #meervrouwopstraat steunen we ook het voorstel om de Bertha Schroyenstraat en de Simone Reyndersstraat in te richten. Klinkende namen van indrukwekkende vrouwen uit onze recente geschiedenis. Vrouwen die een plek in ons collectief geheugen verdienen.

Alle voorstellen worden voorgelegd aan de gemeenteraad van 24 juni. Na goedkeuring volgt er een openbaar onderzoek van 30 dagen. De knoop wordt definitief doorgehakt aan het einde van de zomervakantie. Nog even geduld dus!
 Info: Team Leefomgeving – 011 80 80 80