zaterdag 1 mei 2021

Virtueel Belcar seizoen startte gisterenavond


Op vrijdagavond start het nieuwe virtuele Belcar seizoen. Na het succes van het voorbije jaar wordt er een vervolg aan gegeven om een nieuwe virtuele Belcar race op te starten. Door het gebrek aan life competitie was het vorig winterweekend erg gesmaakt. De kerel die vorig seizoen alle races domineerde Fabrice Cornelis, zal hij dit seizoen ook met kop en schouders boven de rest uitsteken. Dit seizoen zijn de Radicals afgevoerd en vervangen door de zeer populaire Lamborghini Huracán GT3 EVO. De Belcar 2 met de Porches 911 GT3 Cup, zij moeten bekwaam zijn om zich tussen de Lamborghini’s te nestelen. In de Belcar 3 krijgen ook nog nieuwkomers, De Mc Laren 570S GT4 De Porche Cayman en de BMW M4 krijgen daarmee een concurrent waar zeker rekening zal mee gehouden moet worden. De Audi RS3 LMS zijn gebleven en zijn daarmee ook de tragere wagens op de baan.

Om 21 uur werd de start gegeven op het circuit van Hockenheim. Een drie uur durende race voor de 40 wagens staat er op het programma. Eerst worden de kwalificaties afgewerkt en daarin veroverde Nolan Lemeray de pole. Op dezelfde rij op de 2de plaats staat Elie Goldstein en de Fabrice Cornelis op de 2de rij achter pole leider. Onze Limburgse vrienden Maarten Dekens, Dieter Aerts en Cemil Yagizoglu van het DynamiXX MD Desing, zij starten op de 13de plaats.
 
Een zuivere start en de eerste chicane verloopt perfect voor alle wagens. Nolan Lemeray kan zijn pole maar ternauwernood houden maar halverwege de eerste ronde is hij eraan voor de moeite. Een betere epix van Cornelis brengt hem aan de leiding maar deze is van korte duur. Lemeray kan de leiding terug overnemen. Maarten Dekens is van de 13de plaats opgeklommen naar de 11de plaats. In de 4de ronde zijn er zes wagens die zich hebben losgemaakt van hun achtervolgers. 

De Porches van B. Kusters vinden we op de 1ste plaats in de Belcar 2 en 12de algemeen. Hij is ook de eerste rijder die zich mengen tussen de Lamborghini’s. In de twaalfde ronde even opschudding, de wagen van Oscar Py raakt een van de tragere wagens en deze daardoor de lucht in gekatapulteerd. Py moet met zijn Lambo de pits opzoeken en hopen dat de wagen nog kan gerepareerd worden. 

Ronde 16, Lemeray gaat in de fout en maakt een spin, daardoor verliest hij zijn leidersplaats aan Fabrice Cornelis. Lemaray valt terug naar de 6de plaats. Suspens in de 20ste ronde, de vier wagens die aan de leiding rijden vechten een duel uit om de leidersplaats te veroveren van Uylenbroeck maar Cornelis komt langs zij en wordt aangetikt door Lemeray. Cornelis is het grootste slachtoffer en valt terug naar de 6de plaats. Yulenbroeck wordt de nieuwe leider voor McFall en op de 3de plaats vinden we J.D’Hauw. 

We zijn nu 50 minuten aan het racen en dan verdwijnt de raceleider. 
Wat er is mis gegaan is niet achterhaald maar misschien had met zijn internet verbinding te maken. Dus krijgen we een nieuwe leider J. Uylenbroeck. 
De limburg boy’s zijn ondertussen opgeklommen naar de 8ste plaats. In de Belcar 2 rijd de Porches van C.Raes aan de leiding voor G. Vranckx eveneens in een Porches. David Suffeleers een zeer bekend racer op circuit Zolder zij het dan niet virtueel maar in real life rijdt op een negende plaats. 

We hebben ondertussen een uur race erop zitten en dat betekent dat er moet bijgetankt worden en een pilotenwissel wordt doorgevoerd. Voor DynamiXX MD Desing is het Dieter Aerts die de plaats in neemt van Maarten Dekens. Door deze wissel komt de wagen op de zevende plaats de baan op. Ook de leider is binnen in de pit Uylenbroeck heeft het stuur overgegeven aan R. Janssens. Net als in het live racen is strategie belangrijk. Na 1uur en 20 minuten is Dieter Aerts in de Lambo nr° 27 door gestoten naar de 4de plaats. Nog één uur op de klok en er aan de leiding in de race aan leiderswissels gedaan

Het is voortdurend uitkijken voor tragere wagens op de track en dat zorgt voor spektakel. Dieter Aerts, in een vorig leven nog wonend in Heusden-centrum heeft zich naar de derde plaats geknokt. Volhouden is de boodschap. De leider op dat moment is Maxim Van Den Hove in de Lamborghini 99. Voor de 2de plaats is de strijd tussen Johan Van Den Akker en Dieter Aerts. De laatste pitstop komt er aan en Celim Yagizoglu neemt het laatste uur voor zijn rekening. Hij komt de overname als negende terug de baan op, maar al de rijders voor hem moeten nog binnenkomen voor hun laatste stintwissel. Een spin in de 85ste ronde en Yagizoglu moet nog enkele plaatsen prijsgeven. Geen spectaculaire positiewissels meer en zonder ongelukken rijdt de Lambo Nr° 99 met J. Uylenbroeck als eerste over de meet. Nolan Lemeray wordt als 2de afgevlagd en als derde eindigt M. Maas. Celim Yagizoglu van het MD Desing kan in de laatste meters nog een plaatsje goedmaken en eindigt als zevende. De zegekoning van vorig seizoen met name Fabrice Cornelis moet tevreden zijn met een 6de plaats. 

Nog even suspens voor Ronald Janssens die in de laatste tientallen meters zonder benzine valt en zijn wagen maar ternauwernood over de finish kan rijden. Hij eindigt tenslotte nog op een negende plaats.
De uitslagen van de verschillende Belcar races vind je bij de sliders.