maandag 3 mei 2021

Op zoek naar troost nog tot 09 mei

Corona bracht een hele schok teweeg. Het sociale leven van velen werd ontwricht.
De nood aan troost is dan ook hoog maar… troost krijgen en troost geven is zo anders dan voorheen. Afstandsregels en beperkingen op de bewegingsvrijheid zorgen ervoor dat we heel wat moeten missen.

Wij willen dit niet zomaar laten gebeuren en daarom doen we mee aan de actie: ‘Heel het land’.
‘Heel het land’ wil iedereen de mogelijkheid geven om op zijn manier tijd en ruimte te geven aan troost en hoop. Troost zorgt voor verbondenheid en helpt om veerkracht te herwinnen. Troost willen wij bieden aan al wie iemand is verloren. De ontelbaren die hun geliefde in de moeilijkste momenten niet konden nabij zijn en die de troost niet mochten kennen van een mooi en zinvol afscheid…

Wij willen ook troost bieden aan al wie zijn dromen in rook zag opgaan. Wie zijn schaarse contacten nu helemaal kwijt is. Wie geen afscheid kon nemen. Eigenlijk: aan al wie het nodig heeft.
Samen met KWB en de bibliotheek van Heusden-Zolder organiseert FERM van 30 april tot 9 mei 2021 een troostende tiendaagse.
De bib voorziet Ferm-KWB-troostplekje met aangepaste literatuur, waar je ook mooie troostboeken kan lenen. Je vindt er ook een troostkist met (meeneem)-kaartjes waarop troostende, bemoedigende woorden staan.
Vanaf de bib vertrekt een troostwandeling, om individueel of in kleine bubbels te doen naargelang de coronamaatregelen. Deze wandeling (voorheen onze lichtjestocht) gaat langs verschillende kapelletjes van Heusden-centrum. Het zijn plekjes om stil te staan, om te mijmeren, om samen het verdriet te dragen. Met dank aan Joseph Bams voor deze foto