maandag 3 mei 2021

Materiële steun voor Sint-Vincentius H-Z

Deze middag was er weer een gelukkig moment op Vincentius: enkele Turkse verenigingen hadden de handen in mekaar geslagen en brachten hun verzameling voedings- en verzorgingsmateriaal naar ons centrum. Hun persoonlijk verslag wordt bijgevoegd, samen met enkele foto's. Bedankt voor jullie steun ...  Met dank aan Stefan Was


Voedselschenking Bindus leden voor Sint-Vincentius Heusden-Zolder
Ter gelegenheid van het festival Sultan der Maanden van Bindus vzw werd een solidariteitsactie met voedselinzameling opgezet ten voordelen van Sint-Vincentius door de leden van Bindus in Heusden-Zolder.
De verenigingen Tourmania en Zonsopgang hebbenn twee wagens vol voedsel en hygiëneproducten verzameld en Hulphuis een camionetje vol vers vlees verzameld via donaties bij slagers op de Koolmijnlaan.
Kijk ook op www.sultandermaanden.be en op de facebookpagina van Bindusvzw voor meer acties van solidariteit, cultuur, erfgoed en verbinding. We danken Neşe Çalıbay Doğan van Zonsopgang vzw, Nazlıhan Günaydın van Tourmania fv en Yasin Gül van Hulphuis fv voor hun inzamelingen en hun aandacht voor lokale armoede in de eigen gemeente. De inzamelingen door deze vrijwilligers en voedselverdeling door Sint-Vincentius is bedoeld voor al wie het moeilijk heeft zonder onderscheid van ras, leeftijd, geslacht, religie of enig andere eigenheid.

Bindus stimuleert als koepelorganisatie drempelverlagende samenwerkingen rond (super)diversiteit, inclusie en interculturaliteit. Zij organiseren activiteiten om individuen en gemeenschappen bij elkaar te brengen, zetten in op expertise en bouwen een groot actief netwerk uit. Dit netwerk bestaat uit individuen, vrijwilligers, leden en partners die de gemeenschappelijke belangen van onze superdiverse samenleving behartigen. Met dank aan Yucel Kahraman.