zaterdag 3 april 2021

Veilig op de fiets

Vanaf 22 maart geven we het startschot van een grote fietsveiligheidscampagne, een initiatief van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. In Heusden-Zolder wordt er aardig wat afgefietst. Zeker het voorbije jaar viel dat meer dan ooit op. En dat willen we warm blijven aanmoedigen! Want fietsen levert alleen maar voordelen op. Daarom doen we er ook alles aan om dat voor iedereen zo veilig mogelijk te laten verlopen. Met veilige infrastructuur en nu dus ook met een campagne waarbij we de hulp van onze inwoners nodig hebben.

Het gaat om een actie waarbij we verschillende boodschappen in het straatbeeld brengen. Je zal binnenkort borden opmerken op toepasselijke plaatsen of kruispunten waar een geheugensteuntje ons kan helpen om het veilig te houden voor elkaar. Zoals bijvoorbeeld op het kruispunt Grauwzusterstraat en Pastoor Paquaylaan, waar we fietsers er attent op maken dat ze hun licht moeten opzetten of het kruispunt Koerselsebaan en Geenrijt waar we automobilisten vragen om extra op fietsers te letten voor ze afslaan.

We verspreiden positieve boodschappen waarin fietsers en automobilisten elkaar bedanken en aanmoedigen om rekening te houden met elkaar. We geven kleine geheugensteuntjes en vragen om minimale inspanningen om het veilig te houden voor elkaar. Samen maken we het verschil! 
 Info: Team Leefomgeving | Mobiliteit – 011 80 80 80