donderdag 22 april 2021

Rode Kruissticker viert 60e verjaardag met Studio 100-figuren

De alom gekende Rode Kruissticker wordt 60 jaar! Een fantastische gebeurtenis die niet onopgemerkt voorbij mag gaan. En wat is er beter dan één verjaardag? 

60ste stickeractie van Rode Kruis-HEUSDEN-ZOLDER gaat van start
Vrijwilligers dit jaar op vaste standplaatsen, versterkt door online verkoop De stickerverkoop van Rode Kruis-Vlaanderen gaat vandaag van start. Van 22 april tot en met 6 mei 2021 zullen de stickers te koop zijn in heel Vlaanderen en kunnen Vlamingen hun Rode Kruisafdeling steunen. Een duwtje in de rug dat - na een jaar alles geven - éxtra welkom is. Door de geldende coronamaatregelen zal de vertrouwde actie iets anders lopen dan normaal. Zo zullen vrijwilligers niet te vinden zijn op kruispunten maar vatten ze post aan vaste standplaatsen in openlucht zoals parkings van supermarkten en wordt online verkoop extra aangemoedigd.

Het coronavirus zette het land op pauze: winkels sloten, verplaatsingen werden beperkt tot het minimum en thuiswerken werd de norm. Maar niet voor het Rode Kruis. Er werd het voorbije jaar massaal beroep gedaan op Rode Kruisvrijwilligers voor ondersteuning: hulp in woonzorgcentra, bemannen van triageposten, vervoer van coronapatiënten, afnemen van snel-testen in het onderwijs, opzetten van testdorpen, bedeling van mondmaskers… Alternatieve verkoopkanalen

Al 60 jaar lang trekken Rode Kruisvrijwilligers eind april de straat op om stickers te verkopen. Een fondsenwervingsactie die uitgroeide tot een begrip in Vlaanderen. Vorig jaar kon de stickerverkoop zelfs niet doorgaan. Om de stickerverkoop op een veilige manier te organiseren, zullen vrijwilligers dit jaar niet te vinden zijn op kruispunten. In plaats daarvan vatten ze post op een aantal parkings van supermarkten.

Liever steunen vanuit je luie zetel?
Dat kan! De sticker kan ook online aangekocht worden via 2 websites : www.ikwileensticker.be : als je hier bestelt komt een vrijwilliger van onze afdeling begin mei de sticker bij je thuis brengen en betaal je aan de vrijwilliger. www.koopdesticker.be/heusden-zolder : dit is het nationale systeem, de opbrengst is integraal voor onze afdeling, maar alles verloopt elektronisch, van betaling tot verzending. Je betaalt 2€ verzendkosten.

Steun de vrijwilligers in jouw buurt
De opbrengst van de stickeractie gaat integraal naar de lokale Rode Kruisafdeling van Heusden-Zolder. Recent heeft de lokale afdeling een nieuwe ziekenwagen aangekocht. Dit is een investering die de ganse bevolking van Heusden-Zolder ten goede komt. Met de ziekenwagen wordt vooral niet dringend liggend ziekvervoer gedaan. Vb naar het ziekenhuis voor een opname, naar huis bij een ontslag uit het ziekenhuis, naar onderzoeken in andere ziekenhuizen enz. Alle kleine bijdragen maken samen een groot verschil waardoor Rode Kruisvrijwilligers hulp in jouw buurt kunnen blijven bieden. Je geeft dus zoveel meer dan 5 euro!

De sticker van Rode Kruis-Vlaanderen is van 22 april tot en met 6 mei te koop voor 5 euro. De opbrengst gaat integraal naar de Rode Kruisafdeling in onze gemeente.


Twee verjaardagen natuurlijk! 
Studio 100 blaast dit jaar 25 kaarsjes uit en laat daarom enkele van haar figuren de cover van de Rode Kruissticker sieren. Steun de vrijwilligers in jouw buurt Ga naar de website Rode Kruis Heusden-Zolder
Markeer donderdag 22 april 2021 in je agenda want dan is het zo ver: de start van onze 60e stickeractie. Twee weken lang zal de befaamde sticker voor 5 euro te koop zijn in heel Vlaanderen ten voordele van de Rode Kruisafdeling in jouw buurt. De opbrengsten van de stickeractie gaan integraal naar de lokale Rode Kruisafdeling in jouw buurt. Hiermee investeren de vrijwilligers in ambulances, interventiekledij, materiaal voor eerstehulpopleidingen … Je geeft dus zoveel meer dan 5 euro. Al deze kleine bijdragen maken samen een groot verschil waardoor onze vrijwilligers hulp in jouw buurt kunnen blijven bieden.
Wil je meer lezen en te weten komen over de 60e stickerverkoop van het Rode Kruis KLIK HIER