dinsdag 27 april 2021

Persbericht PZ H|Z => Grote geldsommen geïnd en rijbewijzen ingetrokken

Afgelopen weekend hebben er verschillende acties plaatsgevonden in Heusden-Zolder. Op vrijdag hebben we samen met de Douane en Accijnzen op verschillende locaties gecontroleerd. Tijdens deze actie hebben we kunnen vaststellen
- 5 bestuurders gebruikten de gsm achter het stuur
- 2 auto’s reden met een vervallen keuring
- 1 bestuurder zonder gordel
- 1 motorrijder zonder de gepaste kledij
Een 43j man uit Herk-de-stad werd betrapt op rijden onder invloed van cocaïne. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

De douane kon dan nog 1 bestuurder betrappen op het rijden met rode diesel. Er werden 12 openstaande penale boetes geïnd waaronder
- 5803 Euro dadelijk betaald werd
- Een andere bestuurder zijn voertuig werd in beslag genomen daar hij een openstaande boete had staan van 43713,98 Euro

Zaterdagavond hebben we opnieuw controles gehouden op alcohol en de boorddocumenten. In totaal werden 102 ademtesten afgenomen.
- 1 bestuurder moest 6 uur zijn rijbewijs inleveren
- 2 bestuurders moesten hun rijbewijs dadelijk voor 15 dagen inleveren. Een van deze bestuurders heeft zelf geprobeerd het rijbewijs van haar zus af te geven om te ontsnappen aan vervolging.
Buiten deze vaststellingen zijn

- 3 bestuurders zonder gordel betrapt
- 1 bestuurder had zijn kindje niet goed vastgemaakt
- 1 bestuurder met voorlopig rijbewijs had zijn rijbewijs en verzekering niet bij
- 1 voertuig had banden die breder waren dan de carrosserie
- 1 bestuurder werd betrapt op sturen spijts het verval door de rechtbank uitgesproken.

De snelheidsmeter werd ook ingezet en controleerde op 4 locaties 826 voertuigen op hun snelheid. In totaal reden 120 bestuurders te snel. 2 bestuurder reden zo hard dat zij in aanmerking komen voor de onmiddellijke intrekking van hun rijbewijs. Een motorfiets reed 98 in de bebouwde kom, in de Brugstraat. Een tweede bestuurder, van een witte Lamborghini, werd geflitst aan 103 km/u in de bebouwde kom, in de Brugstraat. Wij hebben hem kunnen intercepteren en zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.