donderdag 1 april 2021

Persbericht lokale PZ H|Z => Motorfiets (quad) in beslag genomen

Gisteren heeft onze verkeersdienst samen met twee aspirant inspecteurs op verschillende domeinen en locaties controles gehouden. Zij hebben kunnen vaststellen dat - 2 voertuigen op het trottoir geparkeerd stonden
- 1 bestuurder geen gordel droeg
- 1 bestuurder niet de vereiste kledij voor motorfiets droeg
- 2 vrachtwagenbestuurders het tonnageverbod op de Westlaan hebben genegeerd

Bijkomend werd een aannemer terecht gewezen op de gebrekkige signalisatie van de werfzone op het kruispunt van de Ketelstraat en Van Dijcklaan.

Er zijn ook 29 bestuurders aan een ademtest onderworpen, die allemaal safe hebben geblazen.
Dinsdagavond was onze verkeersdienst ook op pad met de motorfiets en hield een oogje in het zeil. Afgaande op het lawaai van motoren zijn ze naar de Mijnwerkerslaan gereden waar ze hebben kunnen vaststellen dat een 28jarige man uit HZ aan het rijden was met een quad. Hij had duidelijk de motorfiets niet onder controle en bracht zo onrechtstreeks verschillende fietsertjes in de buurt in gevaar. Bij controle bleek dat man ook niet over het juiste rijbewijs te beschikken. Hij had de quad geleend van een vriend, die verderop stond te kijken, op het Schachtplein. De quad werd op basis van het onverantwoord en gevaarlijk rijgedrag bestuurlijk in beslag genomen. De nodige pv’s zijn opgesteld en hij mag het later gaan uitleggen aan de politierechter.