zaterdag 24 april 2021

Kapelletjes rondgang Heemkundige Kring Heusden

Door deze corona toestanden kunnen de leden van de Geschied- en Heemkundige Kring de traditionele kapelletjesactie ook dit jaar op 1 mei niet laten doorgaan. Toch hopen we dat de eigenaars of buurtbewoners van deze kapelletjes het niet zullen nalaten om deze weer mooi te versieren. 

 Het is zeker ook een mogelijkheid om de verveling te doorbreken in deze tijden van "Blijf in uw kot" om samen met de kinderen mooie bloemenkransen te maken of hen opnieuw de techniek aan te leren hoe men papieren rozen maakt. Zo gaat deze oude volkskunst niet verloren. 

Een mooi initiatief is om oude bewoners die moeilijk te been zijn te helpen om hun kapel te versieren (wel de nodige corona veiligheidsvoorschriften in acht nemen a.u.b.), of om O.L.Vrouw voor een spoedig einde van deze crisis eveneens in de bloemetjes te zetten. Jullie kunnen altijd foto’s van deze kapellen aan ons sturen. Het zou erg mooi zijn voor ons, en wij zullen niet nalaten de mooiste kapellen in de kranten of op het internet Nieuws Heusden Zolder te publiceren. Hartelijk dank.
Geschied- en Heemkundige Kring Heusden. sylvainhuybrechts@hotmail.com