zaterdag 3 april 2021

Helpende handen @WATT 17

Voor het bemannen van het vaccinatiecentrum wordt onder andere een beroep gedaan op vrijwilligers. Tot nu toe boden ongeveer 200 vrijwilligers zich spontaan aan, om de handen uit de mouwen te steken, zowel voor medische als logistieke hulp. Dat aantal is zeker geen overbodige luxe. We moeten namelijk een hele periode overbruggen en dan zijn alle helpende handen meer dan welkom.

Zo krijgen we bijvoorbeeld hulp van de leerlingen van richting 7 Integrale Veiligheid en Veiligheidsberoepen van het Sint-Franciscuscollege. Een 40-tal studenten zullen als steward op verschillende plaatsen ingeschakeld worden. Het college grijpt deze kans met beide handen om zo haar studenten toch nog de nodige ervaring als steward bij te brengen. De coronamaatregelen maakten het immers niet evident om veel praktijkervaring op te doen. Dankzij deze samenwerking kunnen ze hun communicatieve en sociale vaardigheden trainen. Bovendien leren ze om gerichter samen te werken én gepast te reageren in mogelijke moeilijkere situaties.

Maar ook bij de aankleding van het vaccinatiecentrum krijgen we extra hulp. Zo zorgt onze Academie voor Beeldende Kunsten bijvoorbeeld voor een aangename wachtruimte met werken van zowel kinderen als volwassenen. Bedoeling is om op geregelde basis verschillende werken tentoon te stellen en de bezoekers te laten proeven van ons lokaal artistiek talent. Onze Academie wil op deze manier iedereen een hart onder de riem steken en tegelijk een platform bieden voor haar cursisten. WATT 17 is met deze actie zonder twijfel het eerste vaccinatiecentrum met een vleugje cultuur. Een extra reden om die belangrijke prik te halen!
 Info: www.laatjevaccineren.be