donderdag 8 april 2021

Controle woensdag en donderdag

Gisteren 07/04 en vandaag 08/04 heeft onze verkeersdienst weer verschillende vaststellingen kunnen verrichten tijdens hun ronde binnen PZ.
Zo hebben we gereageerd op een melding van verkeershinder door een vrachtwagen met container op de St Maartenlaan. Er is pv opgesteld want de vrachtwagen stond met container op het zebrapad en kruispunt geparkeerd.
Tijdens hun ronde zijn 13 bestuurders betrapt op het gebruik van de gsm achter het stuur.
Eén bestuurder parkeerde op het fietspad en nog een andere op een oversteekplaats voor voetgangers.
Nog een andere bestuurder zorgde voor een gevaarlijke situatie door geen voorrang te verlenen bij het op- en afrijden van de rotonde en zonder zijn pinkers te gebruiken.

Uiteindelijk is nog een vrachtwagenbestuurder beboet voor het niet onder controle hebben van zijn vrachtwagen met oplegger. Hij was namelijk een tas koffie aan het drinken achter het stuur. Vandaag werden dan nog 1135 bestuurders gecontroleerd op hun snelheid, op 6 verschillende locaties tussen 6 en 14 uur. 163 bestuurders reden te snel, wat neerkomt op ruim 14%.

Opvallend is dat op de Beringersteenweg 6 vrachtwagens de radar voorbij reden tijdens de controle en alle 6 reden ze te snel. In de Kerkstraat reed ruim 36% te snel. 56 bestuurders van de 153 gecontroleerde reden meer dan 60 km/u waar 50 is toegestaan. 3 bestuurders reden tussen de 91 en 96 km/u en flirtten zo met de onmiddellijke intrekking van hun rijbewijs.