dinsdag 2 maart 2021

Werkbezoek GATAB aan het vaccinatiecentrum


Leden van de gemeentelijke raad voor toegankelijkheid (GATAB) legden vandaag een werkbezoek af in het vaccinatiecentrum in Watt 17 op Marktplein. Samen met een gemeentelijk afgevaardigde toetsten de leden de werking van het centrum aan de normen van toegankelijkheid en veiligheid voor personen met verminderde mobiliteit. De verwachtingen zijn dat de komende maanden 30 000 inwoners van de gemeenten Heusden-Zolder en Lummen tweemaal de verplaatsing naar het centrum zullen maken.

De organisatoren hebben volgens de raad hun huiswerk al goed gemaakt.

Afgezien van enkele verbeterpunten wordt de toegankelijkheid en veiligheid verzekerd op diverse vlakken : een adequate bewegwijzering, genoeg parkeerplaatsen voor personen met een beperking vlak bij de ingang, parkingbegeleiding een bemande lift, ter beschikking staande rolstoelen, brede gangpaden en voldoende ruime vaccinatiehokjes. Minpuntje bleek het toilet voor mindervaliden. Een oplossing wordt gezocht met de eigenaar van het gebouw.
Het is zeker aangewezen om zich te laten assisteren door een persoonlijke begeleider maar de ruime personeelsinzet kan inspelen op vraag om hulp.
Met veel dank aan Danny Wendelen (GATAB)