dinsdag 30 maart 2021

Vaccinatiecentrum

Foto met dank aan Tom De Weyer  WATT17
Ons vaccinatiecentrum doet al vaccinatie sinds februari maar als ik mijn gesprek heb met de verantwoordelijk Jan Vanvelk weet ik dat in februari niet veel vaccinatie's zijn gebeurd.
Er zijn sinds de start in februari al 2644 vaccinatiespuitjes geplaatst met vandaag bijgeteld.
Op de eerste plaats proberen ze in Watt17 recht te zetten waar Vlaanderen de mist is ingegaan toen de eerste uitnodigingen zijn verstuurt. Dit probleem is niet opgelost op 1 dag of een week.

De vaccins komen beter door als enige tijd geleden, maar we vaccineren nog steeds in 1 shift wat normaal al 2 schiften moest zijn. Dit omdat de vaccins niet doorkomen zoals voorzien. Sinds 23 maart tot vandaag zijn er 1722 vaccins aangebracht. April zou de leveringen van de vaccins gaan tot max. 734 per dag , maar op dit moment komt maar 1/3 hier toe in Watt17 en dan spreken we zoals vandaag van 240 inspuitingen waarvan er 7 niet geboekt zijn.

Je kan u ok laten plaatsen op de RESERVELIJST voor u te laten vaccineren. KLIK HIER om deze lijst te raadplegen, maar momenteel staan hier al meer dan 1.000 personen op en je moet 65+ zijn. Dan word er van die lijst gekeken naar de oudste die voorrang hebben.

Door de grote opkomst of de weinige annulaties kunnen er niet veel personen opgeroepen worden via de reservelijst. Het is dan ook even wachten op een seintje van het vaccinatiecentrum of de uitnodiging vanuit Vlaanderen. Bovendien is er ook nog een lijst van meer dan 100 zorgverlenend personeel die tevens nog ingepland moeten worden om hun vaccin te krijgen. We doen er alles aan om de situatie zo snel mogelijk recht te trekken. We hopen hiervoor op jullie begrip.