woensdag 31 maart 2021

Minister Weyts investeert € 92.235,55 in Vrije Lagere Basisschool in Heusden-Zolder


Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 92.235,55 in de Vrije Lagere Bassisschool aan de Pastoor Pacquaylaan in Heusden-Zolder. “Wij bouwen verder aan een betere onderwijskwaliteit voor onze leerlingen”, zegt Weyts. “Dankzij deze extra investering zal de Vrije Lagere Basisschool verder kunnen investeren in belangrijke renovatiewerken,” aldus voorzitter Peter Orens.

Onderwijsminister Ben Weyts investeert deze regeerperiode in totaal 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Dat is nog eens 500 miljoen euro méér dan in de vorige regeerperiode. Al deze financiële steun kunnen schoolbesturen goed gebruiken voor bouw- of verbouwingswerken. Deze investeringsgolf komt ook Heusden-Zolder ten goede. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 92.235,55 in de Vrije Lagere Bassisschool aan de Pastoor Pacquaylaan in Heusden-Zolder. Het geld zal gebruikt worden voor het vervangen van buitenschrijnwerk, verlaagde plafonds en brandveiligheidswerken. “We zijn blij dat er naast belangrijke investeringen in nieuwbouw ook nog ruimte is om in belangrijke renovatiewerken te investeren,” bevestigt voorzitter Peter Orens. “Dankzij deze investeringen kan de school blijven garanderen dat onze jeugd in optimale omstandigheden naar de klas kan blijven gaan.”

“Momenteel ligt ons onderwijs stil vanwege het coronavirus. Dat is een tegenslag, maar het betekent niet dat we onze schouders laten hangen. Ook nu blijven we investeren in kwaliteitsvolle schoolinfrastructuur.” zegt Weyts.