vrijdag 19 maart 2021

Kunstgallerij De Mijlpaal uit H|Z

In het atelier: Peter Vanbekbergen
Body language: Mieke Teirlinck - Karin Borghouts - Joël Schuurmans
Tribal: materiële Berberkunst
Open op 14 maart tot 13 juni 2021
Open: vrijdag - zaterdag - zondag telkens van 14 uur tot en met 18 uur
IN HET ATELIER
De plaats waar gedachten en ideeën tot kunst en schoonheid komen.
Peter Vanbekbergen maakt in zijn atelier beelden in klei.
Tot 13 juni 2021 kan u zijn atelier en zijn keramische beelden ontdekken in De Mijlpaal in Heusden-Zolder. Vele beelden, klaar of niet. En alles wat nodig is om die levensgrote beelden te maken. Klei, deegrol, oxide, engobe, chamotte, kleipap, borstel … Het maakt duidelijk dat kunst vaak hard werken is.
Peter Vanbekbergen

BODY LANGUAGE
Een eerbetoon aan het menselijk lichaam.
Karin Borghouts: fotografie
Joël Schuurmans: houtskooltekening
Wat is er menselijker dan een lichaam? Reeds in het verleden ontstond er een intrigerende beeldcultuur waarin lichaam en lichaamsdelen een hoofdrol speelden. Een uniek verschijnsel waarbij kunstenaars hun creativiteit de vrije loop laten. In Body Language zijn kunstwerken van de drie kunstenaars samen te zien. Hun werken spreken aan vanuit kracht, verleiding en gelaagdheid. Ze zijn helder en uitgesproken, maar niet eenvoudig leesbaar.Een geheimzinnige cultuur vol betovering en mystiek gekenmerkt door een boeiend spel van kleur en

inhoud. De Berbers behoren tot de oudste bewoner van Marokko. Arabische, Moorse, Spaanse en Joodse invloeden zijn verantwoordelijk voor een fascinerende cultuur.

De indrigende sfeer vol symbolen en rituelen is terug te vinden in zowat alle facetten van het dagelijkse leven. Versieringen zijn essentieel op de tapijten en weefsels, de houten koffers en de houten deuren en het aardewerk. Rieten voorwerpen tonen evenveens dezelfde abstracte taal, terwijl de sieraden, niet zozeer gedragen als versiering, vooral verwijzen naar bescherming tegen het boze oog.

Kunstgalerij De Mijlpaal gelegen in de Brugstraat 45A te 3550 Heusden-Zolder
0032 11 43 52 02 demijlpaal@skynet.be  en bezoek de website www.demijlpaal.com