vrijdag 19 maart 2021

BURENBRIEF CIRCUIT ZOLDER


Beste buren,
We zijn wat later dan de voorbije jaren maar toch oprecht verheugd om even met jullie te kunnen communiceren. Normaal is de eerste brief van het jaar volledig gericht om de hoogtepunten van onze kalender toe te lichten met de finale datums.
Helaas durven we dit nu niet te doen.
Als COVID onze sector één ding geleerd heeft is de nood aan flexibiliteit tot de uitersten. We werken op dit moment niet aan 1 kalender maar aan diverse scenario’s betreffende datums en invulling van evenementen. Niet enkel de dilemma’s rond publiek of geen publiek, catering ja of nee, al dan niet verhuur van locaties… zijn bepalende factoren maar ook de op dat ogenblik geldende richtlijnen van de federale, Vlaamse of lokale overheden vragen veel extra werk. Maar een werk dat we samen met ons heel team graag doen als we maar mogen vooruitkijken naar een toekomst.

 Een toekomst die broodnodig is voor iedereen, ook voor Circuit Zolder en al zijn medewerkers is een snel toekomst perspectief hard nodig. Een belevingssite zoals de onze financieel rendabel houden was al een werk dat met veel aandacht moest opgevolgd worden maar na een jaar van annuleringen, geen publiek, geen catering, geen locatieverhuur,… extra kosten om aan de COVID regels te voldoen, en vooruitzichten die telkens opnieuw in het water vielen snakken wij om met alle inzet van iedereen er terug tegenaan te gaan en deze verliezen snel terug te boven te komen om te overleven en nodige investeringen te kunnen inplannen.

 Dit hopen we onder meer te doen met een mooie wedstrijd kalender die jullie aan de achterzijde kunnen terugvinden. Daarmee kan Zolder zeker zijn mannetje staan in de concurrentiële wereld van sport en beleving. In de Funfastic Guide 2021 die deze maand in de brievenbus viel, vinden jullie meer informatie over deze kalender.br />br /> We kijken hard uit om jullie terug te mogen ontvangen, om samen mee te kunnen genieten van deze wereld events die naar onze gemeente getrokken worden. Ook een vaste ontmoetingsplek zal heropenen, het Circuit Café (het voormalig Wheels) gelegen achter de BMX piste zal terug nieuw leven ingeblazen worden om vanop het terras, de gezellige binnenruimte of van aan den toog te kunnen genieten van alles wat er te beleven is, te kunnen bijpraten en de laatste nieuwtjes te vernemen.

 Verder blijven we inzetten op niet enkel de toekomst in 2021 maar ook veel verder, de gemotoriseerde wereld verandert in een ‘stroom’versnelling waarin we trots zijn om als voortrekker genoemd te worden met het Cleanweek 2020 project dat ruim 15jaar geleden werd opgestart. Een rol waarop we onder gedreven leiding van onze algemeen directeur Harry Steegmans intensief zullen verder inzetten in de komende jaren. Enthousiast uitkijkend naar waar we na de volgende 15jaar zullen staan, even dromend van volledig CO² neutrale race events in de mooie groene omkadering waarin Circuit Zolder gelegen is en ons project ‘groenbuffer’ dat dit voorjaar zijn 5de en laatste fase ingaat. Allemaal initiatieven die hier reeds mooi op inspelen.

 Als laatste willen we ook zeker de wielerpiste niet vergeten. Een project dat losstaat van Circuit Zolder maar we als goede buur zullen blijven ondersteunen als ons geesteskind en waarin we met ons nieuw medical center zullen verankerd worden. Het zal zorgen voor een extra dimensie van de fietsactiviteiten. Over dit project zal binnenkort meer gecommuniceerd worden door de VZW Sportcomplex Vlaanderen/Heusden-Zolder.
 Voor vragen of opmerkingen, altijd welkom op het gekend adres info@circuit-zolder.be Of 011/85 88 99. Namens het Circuit Zolder Team
 Veel sportieve buren groeten, Harry Steegmans & David Vanderbeek