zondag 14 maart 2021

Allemaal Advocaat voor het Klimaat Heusden-Zolder

 
Deze namiddag was er aan het kasteel van Meylandt een actie voor het milieu. De actie ging uit van de Ignace Schop en de organisatie rond de klimaatzaak. Een 40-tal aanwezige waren verkleed als advocaat om zo op een ludieke actie aandacht te vragen voor het klimaat. Over heel België waren er vandaag zulke acties voorzien. Aanstaande dinsdag start er een rechtszaak tegen de Belgische overheid omdat deze de gemaakte belofte rond de reductie van de co2 uitstoot niet nakomt. Men spreekt vanuit de verschillende overheden dat men de doelstellingen tegen 2050 gaat halen. Maar met deze rechtszaak wil men een exact tijdschema bekomen. Wie de komende 10 dagen de rechtszaak wil volgen kan terecht op www.klimaatzaak.eu en zich inschrijven op de nieuwsbrief. Dan krijgt men elke dag een verslag van het relaas van de dag. aangezien er niet gefilmd mag worden in de rechtszaal
Met veel dank aan Frederique Jamart voor deze foto's


De oproep was
Kom in het zwart gekleed met witte advocatensjaal, die eenvoudig gemaakt kan worden met een witte zakdoek, stuk keukenrol, serviette, witte stof of sjaal.
Deze actie zal covid-proof verlopen. Het event vindt buiten plaats en we zien erop toe dat voldoende afstand gegarandeerd is.
Meer via www.klimaatzaak.be