vrijdag 19 februari 2021

Persbericht PZ H|Z => Snelheidscontroles

Afgelopen week heeft onze verkeersdienst meerdere snelheidscontroles georganiseerd. Telkens werden locaties gekozen waarvoor regelmatig meldingen komen van overdreven snelheid of andere problemen met het verkeer.
In totaal gaat het over 5 acties op verschillende weekdagen. Er werd gecontroleerd tussen 10u en 23u. Over de 5 acties heen hebben we 17 keer onze snelheidsmeter opgesteld en hebben 3687 voertuigen op hun snelheid gecontroleerd. 641 bestuurders reden te snel, wat neerkomt op 17,3 %.
Enkele uitschieters
- Slechts 2 bestuurders komen in aanmerking voor de
  onmiddellijke intrekking van hun rijbewijs
- De hoogst gemeten snelheid was 105 km/u waar 50 is
  toegestaan (Mijnwerkerslaan)
- Het hoogste percentage overtredingen per opstelling is 35 % ,
  op de Kanaalweg tussen 13u30 en 14u10
- Op de Heuvelstraat tussen 17u30 en 18u30 en op de
  Mijnwerkerslaan tussen 20u30 en 21u45 reed, gisteren 18/02, ruim 1 op 2 te snel
Maandagavond werd tevens ook nog een voertuig bestuurlijk in beslag genomen wegens het gevaarlijk en onverantwoord rijgedrag. De patrouille merkt op de Beringersteenweg een VW Caddy op, aan hoge snelheid, die nogal slingerend reed. Zij hebben hem even gevolgd en konden vaststellingen dat hij de rotonde aan de Vogelsancklaan met piepende banden heeft genomen om helemaal 360° om te draaien. Hierna reed hij zigzaggend aan hoge snelheid achter het normale verkeer. Langs weerszijden waren wandelaars en fietsers op het aanliggend fietspad. Bij controle bleek dat de keuring vervallen was en dat de 31 jarige mannelijke bestuurder uit Beringen onder invloed was van verdovende middelen. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken en zijn voertuig is in beslag genomen.