woensdag 24 februari 2021

""Om terug te zien uit H|Z "" uit het fotoboek 50 jaar HVT 1985


 
Nadat De Kring van het Patronaat in Heusden verhuisde naar het huidige Themakaffee aan het kerkplein om te eindigen als de Nieuwe Kring aan de Pastoor van Mierlolaan. Hierrond werden er kleine lokalen (De Jefa Distel) gebouwd waar de jeugd zijn intrek nam. Maar de drang naar een vervanger voor het Patronaat werd groot.=

De bewoners, de verenigingen en de Parochiale werking van Heusden staken de koppen bij elkaar en er werden plannen gesmeed voor en nieuw Parochiaal Centrum te bouwen. Iedereen die een bijdrage wilde leveren kon dit doen in de vorm van bouwstenen te kopen. Ook het Heusdens Volksteater zag dit initiatief best zitten en sprong meteen mee op de kar.

Waar vroeger De Kuiper woonde rees in 1984 een fonkel nieuw feest - toneelzaal uit de grond met als toepasselijke naam Het Kuipershof. Het Heusdens Volksteater nam dan ook vanaf 1985 zijn definitieve intrek in deze prachtige zaal en speelden er in januari reeds ""t'es inne sjakos"". Eindelijk terug de brug over, eindelijk thuis.

Successen stapelden zich jaar na jaar op waardoor er weer gedacht werd aan uitbreiding, samen met de parochie werd er in 2009 een repetitielokaal met werk - en opslagruimte opgetrokken achter het Kuipershof waar de creativiteit van 't Heusdens Volksteater nog meer tot zijn recht komt.

1921 => patronaatszaal Heusden toneelvoordrachten door de plaatselijke toneelverenigingen
1968 => Vaste thuisbasis voor het KAJ Revue gezelschap in de Patronaatszaal van Heusden centrum
1973 => voorstellingen Heusden Volksteater krijgen onderdak in de parochiezaal van Berkenbos
1978 => voorstellingen Heusden Volksteater krijgen onderdak in oc Ons Huis Berkenbos
1985 => voorstellingen Heusden Volksteater krijgen onderdak in Het Kuipershof tot op heden.