dinsdag 23 februari 2021

Eerste kunstgrasvelden ingespeeld

De planning van de nieuwe site Vrijheid gaat een volgende fase in. Eind januari werden de eerste kunstgrasvelden officieel ingespeeld door Rugbyclub-9 en Soccer Academy Limburg. Momenteel is er dus één veld voor zowel rugby als voetbal en een tweede veld enkel voor voetbal, samen goed voor maar liefst 13 640 m² aan kunstgras. Trainen en spelen in goed of slecht weer kan voortaan in de beste omstandigheden.

Bij de aanleg van de velden hielden we rekening met onze ecologische voetafdruk. Zo bestaat het rubber waarmee de velden ingestrooid zijn, uit een gerecycleerd materiaal dat ook op het einde van de levensduur opnieuw gerecycleerd kan worden. Bij regen wordt het water via drainagematten onder het kunstgras opgevangen en afgevoerd naar grote regenwaterputten, om later te gebruiken om de natuurgrasvelden en de omgeving te besproeien. De verlichting van het terrein bestaat volledig uit ledlampen en wordt maximaal op het veld gericht dankzij spiegels.

Momenteel gebruiken Rugbyclub-9 Heusden-Zolder en Soccer Academy Limburg de locatie als thuisbasis, maar uiteraard zijn andere clubs ook meer dan welkom. De verhuur van de velden werkt op dezelfde manier als onze sporthallen, eenvoudig en betaalbaar.

De kunstgrasvelden zijn de eerste belangrijke stap in het masterplan om tot een sportpark voor al onze inwoners en onze clubs te komen. In een volgende fase staan een skatepark, een nieuwbouw met kleedkamers, een outdoor fitness en omgevingswerken op de planning. Er beweegt wat op site Vrijheid! Info: Team Sport – 011 80 80 80