donderdag 11 februari 2021

Een cheque van CBOS Noord voor BSBO Heideland en “De Schans”

 
Het Centrum voor Basisopleiding en Scholing Noord (CBOS Noord) steunt als petereenheid van Heusden –Zolder 2 goede doelen: De Schans en BSBO Heideland. Rond deze periode houden ze meestal hun nieuwjaarsreceptie waarbij zij deze twee peterinstellingen uitnodigen om hen een cheque te overhandigen. Vermits ze deze receptie nu niet konden laten doorgaan omwille van corona hadden ze toch de intentie om iets kleins te organiseren met in acht neming van de nodige veiligheidsmaatregelen. Daarom nodigde Majoor Benny Van Bocxlaer vandaag een kleine delegatie (2 personen) uit om de cheque in ontvangst te nemen. “BSBO Heideland” om 09.30 uur en “De Schans” om 11.00 uur.

Omwille van weeral die verdomde Corona was CBOS Noord niet in de mogelijkheid om in 2020 een fietstocht te organiseren en zo inkomsten te genereren om weg te schenken aan hun peterinstellingen. Toch besloten ze om hen elk een cheque van 1000 € te schenken uit hun spaarpotje van de eenheid. Fabienne en Sacha van BSBO Heideland kwamen hun cheque in ontvangst nemen. Door Corona konden ze de vorige schenking nog niet benutten om hun “Snoezelbadkamer” te realiseren. “Samen met de schenking van vandaag zullen we deze ruimte nog beter kunnen uitbouwen” aldus directrice Fabienne Verhelle. De kamer zal vooral gebruikt worden als therapie voor kinderen met meervoudige beperkingen.

Evelyne en Katrien van “De Schans” namen ook hun cheque in ontvangst. In hun atelier “Industrieel werk” wordt elke week in verschillende dagdelen gewerkt door hun deelnemers. Hiervoor worden regelmatig zware paletten met materiaal getransporteerd. Om dit vlotter te laten verlopen willen ze met de cheque een semi elektrische transpalet aankopen. CBOS Noord plant dit jaar op 10 september hun fietshappening. Hopelijk kan deze doorgaan en kunnen ze zo opnieuw geld inzamelen voor onze peterinstellingen.
Met dank aan AdjtChef Peter Jaenen Public Relations CBOS Noord voor deze info en foto's