dinsdag 9 februari 2021

Bakkerij Instanbul 23 nam vandaag zijn intrek in het nieuwe pand

Bakkerij Instanboel 23 opende vandaag de deuren in de nieuwe vestiging ( in een deel van de vroegere Bla Bla Heusden) en hun oude bakkerij lag schuin tegenover dit gebouw.

De oprichter van Bakkerij İstanbul 23 in Heusden is Cengiz Uzun, en hij heeft al meer dan 20 jaar ervaring als bakker. Zijn eerste bakkerij heeft hij geopend in Tilburg, Nederland. In 2013 heeft hij Avrasya bakkerij te Heusden-Zolder overgenomen, wat hij later Bakkerij Istanbul 23 heeft genoemd. Zijn droom was altijd al om een soort café/broodjeszaak te hebben, en die droom wordt nu gerealiseerd met de opening van zijn nieuwe bakkerij. 
Deze bakkerij is gelegen aan de Koolmijnlaan 42B, te 3550 Heusden-Zolder (vroegere Bla Bla Heusden)
Bestellen kan ook via de bestellijn 011 57 16 53

Wat kan je allemaal kopen !
Bakkerij Instanbul 23 verkopen allerlei soorten broden, van gewone gesneden broden, die je ook bij de Belgische bakker hebt, tot Iraanse stokbroden. Ze verkopen Turkse gebakjes, zoals baklava. Dat is een zoete lekkernij dat wordt gemaakt van bladerdeeg en waartussen pistache noten zit. Eroverheen wordt een soort honingsiroop gegoten. 


Ook verkopen zij Turkse koekjes, vooral Turkse specialiteiten zijn hun ding.
Verder hebben we verjaardagstaarten en smurfen, ook maken we taarten op bestelling.
Ook hebben zachte broodjes met vulling ertussen, de algemene naam voor die broodjes is börek.
Zo hebben zij veel verschillende soorten met verschillende vullingen zoals aardappel, feta-spinazie of gekruid gehakt. 
Met de nieuwe vestiging die vandaag de deuren opende willen ze hun assortiment uitbreiden en ook belegde broodjes verkopen en vooral warme broodjes. We willen terug warme lahmacuns, ook wel "Turkse pizza's" genoemd verkopen. Cengiz dit deed ook in zijn vorige bakkerij. Het idee is om deze te beleggen met saus en sla naar keuze, en als wrap te verkopen. Ook gevulde worstenbroodjes willen ze bijvoorbeeld verkopen