dinsdag 12 januari 2021

Persbericht PZ HZ =>Thematische controle afleiding

Deze namiddag hebben wij een controle uitgevoerd op het thema afleiding en meer specifiek het gebruik van de gsm achter het stuur. We zijn met 10 personen op pad gegaan en controleerden op twee grote verkeersassen, nl de N72 en N719. We hebben kunnen vaststellen dat
- 9 bestuurders hun gsm gebruikten achter het stuur
- 8 bestuurders de gordel niet aan gedaan hadden
- 1 kindje niet in het verplichte stoeltje zat

Bijkomend was een bromfietser in overtreding met zijn rijbewijs. Het was een voorlopig rijbewijs maar niet voor die categorie & de bromfiets was ook niet ingeschreven.

Afgelopen zondag hebben we tevens ook nog een snelheidscontrole gehouden waarbij we 1478 voertuigen hebben gecontroleerd op 6 locaties. 133 bestuurders reden te snel, wat neerkomt op slechts 9%. De weersomstandigheden zullen hier zeker een rol in gespeeld hebben waardoor de bestuurders toch wel veel alerter en voorzichtiger zijn geweest dat op gelijkaardige tijdstippen zonder die weersomstandigheden. In de late avond waren ook opvallend minder bestuurders onderweg dan gewoonlijk.
Slechts 1 bestuurder komt in aanmerking voor de intrekking van zijn rijbewijs. Hij reed met zijn motorfiets 142 km/u op de Beringersteenweg waar plaatselijk 70 km/u is toegestaan.