vrijdag 22 januari 2021

Persbericht PZ H|Z => Bromfietser is bijna met alles in overtreding!

Tussen woensdag en vandaag hebben onze verkeersdiensten verschillende controles uitgevoerd, onder meer om beginnende agenten te begeleiden. Wij konden tijdens deze toezichten volgende vaststellingen verrichten:

- Boete voor een fietser die het fietspad niet volgt en hierbij het verkeer ophoudt
- 7 voertuigen stonden fout geparkeerd, o.a. 2 op voetpad en 3 op fietspad
- 2 vrachtwagens stonden geparkeerd in de zone met een tonnagebeperking
- 2 bestuurders gebruikten de gsm achter het stuur
- 1 bestuurder droeg geen gordel
- 1 kindje was niet vastgemaakt
Buiten deze vaststellingen hebben we nog een zoektocht gehad naar een bromfietser die moedwillig van ons weggereden is. Na een korte zoeking in de omgeving konden we hem terug aantreffen ter hoogte van Onder de Poort. Hij beweerde van niets te weten, ook na confrontatie met de beelden om de dashcam. Aan zijn woning verklaarde de moeder echter dat hij wel degelijk met de bromfiets in kwestie reed. De bromfiets is niet ingeschreven noch verzekerd. De 16j bestuurder uit HZ was droeg geen helm en heeft geen rijbewijs. Tijdens ons onderzoek konden we ook nog vaststellen dat de bromfiets tot 85 km/u kon rijden op de rollen ipv de toegestane 25 km/u. Bovendien was de bestuurder onder invloed van verdovende middelen cannabis. Hij had nog een gebruikershoeveelheid op zak. De bromfiets is voor 30 dagen in beslag genomen.

Vandaag nog werd nog een rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor 15 wegens het sturen onder invloed van verdovende middelen, ook cannabis. De 35j mannelijke bestuurder uit HZ kon ons slechts een Turks rijbewijs voorleggen ipv het Europees rijbewijs.