maandag 11 januari 2021

Persbericht lokale PZ H|Z => verkeerscontroles afgelopen weekend

Afgelopen weekend hield onze politiezone verschillende verkeerscontroles op allerlei locaties in de gemeente. In het totaal werden 96 bestuurders gecontroleerd op alcohol en drugs in het verkeer .
Tijdens deze controles waren slechts 2 bestuurders onder invloed van alcohol. 1 bestuurder moest 3 uur wachten met rijden en 1 bestuurders moest 6 uur wachten. 

Niemand werd betrapt op rijden onder invloed van verdovende middelen. Tijdens deze controles hadden wij ook oog voor andere overtredingen.
Zo werden twee voertuigen getakeld wegens het ontbreken van een verzekering op het voertuig. Een derde kon nog net voor aankomst van de takelwagen een geldige verzekering tonen. Drie voertuigen waren niet geldig gekeurd (waarvan 1 door tuning) en nog een ander voertuig was niet in orde met zijn inschrijving en taksen.
Eén bestuurder werd geverbaliseerd omdat hij zijn voertuig stuurde ondanks het rijverbod dat door de rechtbank was uitgesproken. Ook deze auto is getakeld en in beslag genomen totdat het rijverbod er op zit.
Eén bestuurder werd geverbaliseerd wegens onverantwoord en gevaarlijk rijgedrag, mede door de weersomstandigheden.
Verder deden we nog volgden vaststellingen
- 10 boetes inzake fout parkeren.
- 1 vrachtwagen stond geparkeerd binnen de zone met een maximale MTM van 3,5T
- 3 boetes voor fietsen zonder lichten
- 1 boete voor rijden met de auto zonder lichten
- 1 corona pv – samenscholing
- 1 auto met aanhangwagen met verschillende nummerplaten
- 1 bestuurder droeg zijn gordel niet