vrijdag 11 december 2020

The Masked Teacher Heusden Zolder

GO! Next Basisschool De Schans - De Luchtballon
Onze school, GO! Next Basisschool De Schans – De Luchtballon, zet al een aantal schooljaren in op ‘lezen’ en we proberen hier elk schooljaar vernieuwend en uitdagend in te zijn. We willen de leerlingen motiveren om te grijpen naar een boek ipv naar een tablet/smartphone. Daarom organiseren we ‘The Masked Teacher’. De kandidaten zullen niet zingen maar zullen elk 5 boeken voorlezen en tonen aan de kinderen a.d.h.v. filmpjes. De basisschool engageert zich nog meer om het leesplezier te verhogen bij de kinderen.

De meeste onder ons kennen wel de gloednieuwe tv-serie: “The Masked Singer” op VTM.
Op basis daarvan organiseert GO! Next Basisschool De Schans - De Luchtballon ‘The masked Teacher’. Enkele leden van het schoolteam ontpopten zich tot onherkenbare personages. Dit gaat van ruimtevaarder tot haan. Ze zullen zichzelf voorstellen en elk 5 boeken voorlezen aan de hand van enkele korte filmpjes. Per dag wordt er één filmpje van elk personage getoond in de klassen. De kinderen overleggen dan samen met de klasleerkracht over wie er die dag zal afvallen. Zo proberen ze de personages te ontmaskeren. 

Vrijdag (18/12/2020) zal de finale doorgaan per vestiging voor de 3 beste ‘Masked Teacher’-lezers.
Het voltallige team van Basisschool De Schans – De Luchtballon prikkelt hierdoor de nieuwsgierige kinderen en stimuleert hen om nog meer leesplezier te krijgen. Zo promoten zij niet alleen enkele boeken, maar vergroten zij ook de ‘leeshonger’ van de kinderen.

Hou zeker de facebookpagina ‘Basisschool De Schans - De Luchtballon’ en de instagrampagina ‘luchtballonschans’ in de gaten.