woensdag 9 december 2020

BC De Watersnip heropent opnieuw!


Vanaf woensdag 9 december kan je bij ons opnieuw terecht tussen 13u-17u voor info over de vallei van de Zwarte Beek en ook onze Natuur.winkel gaat open. Onze openingsuren zijn vanaf dan woensdagen en zondagen van 13u tot 17u. Ons Natuur.café blijft nog gesloten, dus consumpties ter plekke nuttigen is niet mogelijk. We verkopen onze drankenstock in de vorm van geschenkpakketten, ter plekke te koop of via bestelling. Wie krijgt nu niet graag een geschenkmand met sapjes uit de vallei van de Zwarte Beek of speciale biertjes? Kijk zeker op onze website www.dewatersnip.be voor het volledige aanbod en info over bestellen. Meer ook hierover verder in deze nieuwsbrief.

Alle wandelingen en activiteiten blijven voorlopig afgelast, maar natuurlijk blijven onze natuurgebieden altijd open voor een gezonde wandeling of fietstocht. Volg de voorzorgsmaatregelen en respecteer de natuur. Voor up-to-date informatie kan je terecht op www.natuurpunt.be/corona.

Activiteiten december geannuleerd Dient het nog gezegd te worden? Wegens corona zijn we genoodzaakt om de resterende activiteiten en wandelingen in december te annuleren.

Maar geen nood. Ondertussen zijn we bezig met de planning van 2021 en hopen we met zijn allen dat de maatregelen tegen dan op een verantwoorde wijze kunnen versoepelen. We moeten nu eenmaal afwachten. Houd zeker de activiteitenkalender op de website van Natuurpunt in het oog. Hier vind je de meest recente informatie ivm onze activiteiten en wandelingen.

Toch al even dit: op dinsdag 12 januari geeft Koen Leysen een online lezing over de wondere wereld van de vogels. Mis het niet en wacht zeker niet te lang om in te schrijven.

ONLINE LEZING: De wondere wereld van de vogels 12/01/2021 van 19u30 tot 22u00 In deze lezing nemen we een verfrissende duik in de wereld van de vogels. We maken kennis met hun bonte verschijningen met de meest uiteenlopende kleuren, vormen en gedragingen. Waarvoor dienen al die speciale snavels? En waarom is een Nachtegaal een saai bruin vogeltje en de Blauwborst zo opvallend? Hoe overleven piepkleine vogeltjes een ijskoude winternacht? Waarom slapen Spreeuwen met zoveel samen en hoe komt het dat ze niet tegen mekaar aanvliegen.

Dit alles en nog veel meer wordt op een boeiende en soms ludieke manier uit de doeken gedaan door een échte vogelkenner, Koen Leysen, opgefleurd met prachtige foto’s en filmpjes.

Prijs: 9,50€/leden Natuurpunt, 10,50€/niet-leden. Baliemedewerkers van BC De Watersnip kunnen gratis deelnemen
Foto met dank aan Annamarie Horten