woensdag 18 november 2020

Straks feestelijke opening Buurderij Bovy

Heusden-Zolder krijgt een eigen Buurderij!
Op 18 november opent Buurderij Bovy haar deuren op Domein Bovy (Galgeneinde 22).

Iedereen is hartelijk welkom tussen 18u en 19u30 om de producenten uit de streek en de Buurderij-verantwoordelijken Jana en Lenie te leren kennen op de feestelijke opening!
Een Buurderij is een korte keten initiatief en wekelijkse ontmoetingsplaats waar je verse en lokale producten kan ophalen en de boeren uit je streek kan ontmoeten. Vanaf 18 november kan je elke woensdag terecht op Buurderij Bovy om je bestelling verse groenten, fruit, vlees, eieren, zuivel, brood en zoveel meer producten uit de streek op te halen.

Hoe werkt het?
Het concept is eenvoudig: via www.boerenenburen.be kan je gratis een account aanmaken als 'Buur' en je aansluiten bij de Buurderij. Je plaatst en betaalt je bestelling online, ten laatste op maandag om middernacht. Op woensdag kan je je bestelling ophalen tussen 18u en 19u30 op de gezellige Buurderij op Domein Bovy, bij de boeren zelf.
Je kan bestellen wanneer en hoe vaak je wil zonder verplichtingen, minimumbestelling, vaste pakketten of een abonnement. Omdat je op voorhand je boodschappen bestelt, ga je samen met de Boeren, voedselverspilling tegen en wordt er enkel vers geoogst en klaargemaakt wat nodig is.
Bovendien ondersteun je de lokale landbouw want in de Buurderij bepalen de landbouwers en ambachtelijke producenten zelf hun prijzen. Zij krijgen een inkomen dat fair is voor hen én goed is voor de lokale economie.

Praktisch
Alle info over Buurderij Bovy en de feestelijke opening is te vinden op de gelijknamige Facebookpagina Meer informatie over het concept van de Buurderij en je eerste bestelling plaatsen, kan via de website www.boerenenburen.be.
Georganiseerd met de ondersteuning van Gemeente Heusden-Zolder en vzw De Winning.
Praktische informatie over Buurderij Bovy en de feestelijke opening:
Galgeneinde 22, 3550 Heusden-Zolder
Iedere woensdag van 18u-19u30
https://www.facebook.com/BuurderijBovy/
https://www.facebook.com/events/2669574696626817
https://boerenenburen.be/nl/assemblies/13054