maandag 9 november 2020

Persbericht PZ H|Z => Vaststellingen afgelopen weekend

Afgelopen weekend heeft onze zone een verhoogd aantal agenten ingezet en dat heeft heel wat resultaten opgeleverd

- 7 bestuurders werden betrapt op het gebruik van de gsm achter het stuur
- Op de P. Paquaylaan werden 7 bestuurders geverbaliseerd wegens parkeren op trottoir & in de Stationsstraat 1 bestuurder op het fietspad
- 2 bromfietsen werden in beslag genomen omdat ze opgefokt werden
o Een Klasse A haalde 41 km/u op de rollen
o Een klasse B haalde 92 km/u op de rollen
 tevens een boete wegens niet dragen van de helm  tevens een boete voor rijden met een passagier terwijl de bestuurder minderjarig is
 deze bromfiets is ook niet verzekerd
o Beide bromfietsen zijn voor 30d in beslag genomen
- 1 motorfiets werd in beslag genomen omdat hij niet ingeschreven noch verzekerd was.
- Op de Stationsstraat zijn ook 3 bestuurders geverbaliseerd voor het negeren van het inhaalverbod aldaar.
- 1 bestuurder is geverbaliseerd voor onnodig gebruik van de claxon en bumperkleven. Zijn verbazing was groot toen hij zag dat het voertuig dat hij zo kort volgde een anoniem voertuig was van de politie !
Ook ons flitsvoertuig werd ingezet – op zondag, op 7 locaties

In totaal zijn 1803 voertuigen voorbij onze radar gereden en 344 bestuurders werden betrapt op te hard rijden. Dit komt neer op ruim 19%.
4 bestuurders komen in aanmerking voor de intrekking van hun rijbewijs:
- 2 bestuurders op de Mijnwerkerslaan
o Een bestuurder reed met zijn VW Passat 109 km/u
o Een bestuurder reed met zijn moto 109 km/u – hij kon ge├»ntercepteerd worden om zijn rijbewijs dadelijk in te trekken, maar hij kon er geen voorleggen. Zijn rijbewijs lag naar eigen zeggen nog op de rechtbank naar aanleiding van een vorige intrekking.
- 2 bestuurders op de Bieststraat reden tussen de 87 en 90 km/u in de bebouwde kom
De nodige processen-verbaal werden opgesteld. Deze laatste 4 bestuurders zullen het persoonlijk mogen gaan uitleggen op de rechtbank. 1 bestuurder werd geverbaliseerd wegens het onnodig remmen en in gevaar brengen van andere bestuurders op de Meylandtlaan. Hij reed duidelijk te hard en heeft het flitsvoertuig opgemerkt waardoor hij vol in remmen ging, zonder zichtbare reden, waardoor het achterliggend verkeer in gevaar werd gebracht.

Onze coronaploegen hebben ook 5 personen geverbaliseerd wegens het negeren van de avondklok. Zij waren nog op pad tussen 24 en 5 uur zonder geldige reden. Een van deze bestuurders, een man van 41 jaar uit Houthalen-Helchteren, bleek tevens onder invloed van alcohol en verdovende middelen. Zijn rijbewijs werd dan ook onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Een ander gecontroleerde bestuurder, die wel toelating had om op de baan te zijn, werd in bezit van verdovende middelen aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen en het pv is opgesteld.