donderdag 26 november 2020

Persbericht PZ H|Z => Brand in ‘De Bark’

Deze morgen omstreeks 6u20 zijn onze ploegen opgeroepen voor een brand in het asielcentrum De Bark, Kapelstraat 73 in Heusden-Zolder.
Een medewerker die instaat voor de begeleiding van de minderjarigen werd ingelicht door twee jongeren die de brand opgemerkt hebben. Hij heeft onmiddellijk de hulpdiensten verwittigd. Ze zijn dadelijk ter plaatse gegaan. Onze ploegen konden bij aankomst zien dat de brandweer die massaal opgekomen was al bezig was met de bluswerken.

De brand is ontstaan in het kantoor van de directrice. Dit bureau ligt in het administratief gedeelte van het gebouw met de kamers van de asielzoekers. De toegang tot dit gedeelte is beperkt tot het personeel en was afgesloten op het tijdstip van de brand. Het kantoor is helemaal verwoest en de aanpalende lokalen hebben rookschade.

Het parket werd in kennis gesteld en er zijn verschillende deskundigen aangesteld om te onderzoeken of er sprake is van kwaad opzet of niet. Het onderzoek is dus maar juist gestart. Het labo voert het sporenonderzoek en de recherche zal de zaak verder opvolgen.

Er zijn geen gewonden gevallen tussen de asielzoekers, noch bij de hulpverleners. Er zal nog een balans van de schade moeten opgemaakt worden, maar dat zal niet licht uitvallen.