donderdag 12 november 2020

Persbericht Lokale PZ H|Z => in beslagname auto + intrekking rijbewijs

Afgelopen week heeft onze verkeersdienst tijdens een snelheidscontrole met de flitswagen twee voertuigen kunnen betrappen op een ‘echte’ straatrace. De verkeersagent zag vanuit het voertuig dat de twee voertuigen over de G. Gezellelaan aan hoge snelheid achter mekaar reden. Het achterste voertuig trachtte duidelijk in te halen, terwijl de eerste dit wilde verhinderen. Ze reden voorbij de flitswagen aan 130 en 136 km/u waar 70 km/u is toegelaten.

De verkeersagent heeft alle apparatuur uitgeschakeld en heeft de achtervolging ingezet, met (deels) succes. 1 van de twee voertuigen kon juist op de gemeente grens Heusden-Zolder en Beringen, ter hoogte van de rotonde, gecontroleerd worden.
Het betrof een BMW X6 bestuurd door een man van 19j uit HZ. Deze auto was eigendom van zijn vader en de papieren waren allemaal in orde. Hij had zijn rijbewijs 1 jaar waardoor het parket gebeld is omtrent zijn rijgedrag. Het parket besliste om zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen in te trekken. Gelet op een aantal gevaarsfactoren hebben wij het voertuig bestuurlijk in beslag genomen en werd dit dus onmiddellijk getakeld.

Het tweede voertuig kon niet onmiddellijk geïntercepteerd worden, maar wel daags na de feiten werd de foto van het toestel gehaald. Dit bleek een man van 26 jaar te zijn, ook uit HZ. Hij heeft zijn rijbewijs al langere tijd, maar is zeker geen onbekende voor onze verkeerspolitie. Het voertuig kon evenwel niet in beslag genomen worden, noch het rijbewijs intrekken, gezien wij hem niet konden intercepteren. Hij zal het echter wel voor de rechter mogen uitleggen en zal daar de gepaste straffen moeten ondergaan.