maandag 16 november 2020

Persbericht lokale PZ H|Z => 13 flessen lachgas in beslag genomen

Vrijdag 13/11 is een 21 jarige man uit Genk betrapt op het bezit van lachgas, op de parking van de Aldi langs de Koolmijnlaan. We hebben een aantal meldingen binnen gekregen van een verdacht voertuig op de parking waarop er vrijdagavond een controle heeft plaatsgevonden.

We troffen een voertuig Peugeot Partner aan met daarin 13 flessen lachgas. De bestuurder kon geen degelijke uitleg geven waarom hij zulke hoeveelheden in zijn bezit had. Na contact met de officier van wacht werden de flessen in beslag genomen werd een GAS PV opgesteld. Tevens werd de man in bezit gevonden van een gebruikershoeveelheid drugs. Deze werden ook in beslag genomen en het nodige pv voor opgesteld.

Verder zijn in de loop van het weekend nog 7 mensen beboet voor overtredingen op de coronamaatregelen. 3 inzake de nachtklok en 4 inzake samenscholingsverbod. Tijdens deze controles werd een 39 jarige bestuurster uit Hasselt ook nog betrapt onder rijden onder invloed op de St Jobstraat. Haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen