donderdag 12 november 2020

Groen Hart voor Zolder staat in de startblokken

De kogel is door de kerk! Nu de aannemer aangeduid is, kunnen de werken weldra eindelijk starten. Terwijl Fluvius eerst nog de nieuwe hoogspanningscabine afwerkt, gebruikt onze brandweer het leegstaand gebouw als oefenlocatie. Na de ontmanteling van het oude cultuurcentrum, kan het dit najaar nog gesloopt worden om plaats te maken voor een gloednieuwe school in het groen. Bovendien zal het knippen van de Dekenstraat absoluut bijdragen tot een veilige schoolomgeving en geeft het de mogelijkheid om een parkgebied te creƫren, dat aansluit op het prachtige Domherenpark.

Lagere school en kleuterschool krijgen elk hun eigen schoolgebouw met aparte speelplaatsen. De centrale toegang vanuit het parkgedeelte is gebaseerd op het STOP-principe. Stappers en trappers hebben rechtstreeks toegang tot de schoolpoort en de bus krijgt haar halte vlakbij de school op de Ringlaan. Auto’s parkeren aan de nieuwe sportzaal (nu parking van de sporthal), ouders en kinderen wandelen via het park naar school. Klaslokalen kunnen worden samengevoegd tot grote ruimtes voor co-teaching, hoekwerking, differentiatie of klasdoorbrekend samenwerken. Er gaat speciale aandacht naar de beleving in het groen met openluchtklasjes, toetsing van de leerstof aan de realiteit in het park, connectie via brugjes met het naburige Woutershof. Groen krijgt een centrale plaats.

Onze tekenacademie heeft in de nieuwe school een eigen lokaal, de muziekacademie kan gebruik maken van het lokaal voor levensbeschouwelijke vakken. Deze lokalen op de gelijkvloerse verdieping kunnen afgesloten van de rest van het gebouw gebruikt worden.

Iets verder vinden we de nieuwe sportzaal. Deze wordt voorzien van de laatste nieuwe technische snufjes. Zo kan de belijning van het speelveld per activiteit via ledstrips afgebakend worden. Buiten de schooluren valt deze nieuwe zaal in het sporthallenbeheer van Team Sport. De constructie van deze zaal wordt voorbereid in het atelier van het bouwbedrijf. Dankzij deze werkwijze kunnen onze gevechtssportverenigingen gebruik blijven maken van de huidige dojo. De sporthal zelf wordt dus pas gesloten en gesloopt, wanneer de nieuwe sportzaal in gebruik wordt genomen. Groen Hart voor Zolder betekent een absolute meerwaarde voor Zolder-Centrum. Wij zijn benieuwd naar het eindresultaat!
Info: www.heusden-zolder.be