woensdag 18 november 2020

De Fietshal helpt je op weg

Als lokaal bestuur zetten we graag in op mobiliteit, in het bijzonder op een goed fietsbeleid. In die visie is het belangrijk om ook aandacht te hebben voor onze maatschappelijk kwetsbare inwoners. Met het project de Fietshal slaan we de handen in elkaar met CVO De Verdieping en zetten we meer mensen aan het fietsen.

Met de Fietshal willen we een oplossing bieden aan mensen die geen fiets hebben of in een kwetsbare situatie zitten door hen aan het fietsen te krijgen. Partners uit kansarmoedeverenigingen, wijkwerkers of medewerkers Sociaal Huis brengen hen in contact met het project. De Fietshal is echter meer dan een fietsbibliotheek. Mensen die een fiets krijgen, volgen onder leiding van vrijwilligers van CVO De Verdieping een snelcursus om hun fiets piekfijn in orde te maken. Het is een combinatie van opleiding en sociale dynamiek om zo tot een groter draagvlak te komen. We brengen mensen samen, leren ze dingen bij en zetten in op zelfredzaamheid. We gaan dus verder dan een klassieke uitleendienst.
Naast een fiets herstellen is er dus ook de mogelijkheid om een fiets voor onbepaalde duur te lenen. De voorraad van fietsen wordt aangevuld dankzij inbeslagnames van de lokale politie, maar ook door schenkingen van handelszaken en inwoners.
Heb je zelf nog een oude fiets in je tuinhuis staan?
Doe er iemand anders een plezier mee en breng hem binnen in De Fietshal.
Op 2 december tussen 12 en 16 uur of op 5 december tussen 9 en 12 uur kan je terecht in de Fietshal, gelegen in de opleidingslokalen van CVO De Verdieping in de Halstraat.
Samen zetten we heel Heusden-Zolder aan het fietsen!
Info: Samenleving – 011 80 80 86