zondag 8 november 2020

ANCRI (Italiaanse Oud-strijders) herdacht de gesneuvelden op het Kerkhof van Berkenbos

 
In normale tijden zou de Burgemeester Mario Borremans en een delegatie van de ANCRI (Italiaanse Oud-strijders) vandaag bij de zustervereniging in Erbè Italië geweest zijn voor de viering van 4 november (einde van wereldoorlog 1 in Italië). 

De Corona pandemie heeft dit echter verhinderd en daarom is het bestuur van de ANCRI samen met de burgemeester naar het kerkhof van Berkenbos getrokken voor een kleine Ceremonie. Nadat de secretaris Luciano Ferro een groet van de oud-strijders uit Italië en een brief van de burgemeester in de twee talen naar voor bracht was het aan de plaatselijke voorzitter Antonio Tarallo voor een wederwoord. 

Er werden twee kransen neergelegd, ééntje van onze vereniging door Antonio Tarallo en eentje voor de zustervereniging door Lorenzo Balzano. Daarna konden we luisteren naar onze burgemeester die gebruik van zijn speech maakte om iedereen er op te wijzen dat enkel zou weinig mogelijk contact in deze donkere dagen ons zou helpen uit de pandemie te geraken. Hij wees er ook op dat dit een herdenking was voor al de doden in alle oorlogen en hoopte dat dit nooit vergeten zou worden. Hij begroette van op afstand onze vrienden in Italië en heette ze tegelijk uit in Heusden-Zolder voor de viering op Paaszondag als de pandemie afgelopen zou zijn. Met veel dank aan Luciano Ferro voor deze info