zaterdag 17 oktober 2020

Rene Rast scoort een hattrick in dit dubbel weekend.


Deze namiddag werd de derde race van het dubbelweekend gereden. Met Rene Rast op de pole en Habsburg op P2 . René Rast kan zijn P1 plaats vasthouden en ook Habsburg houdt zijn P2 vast. Robin Frijns op P3Maar in de eerste ronde gaat het mis voor de leider in het kampioenschap Nico Müller. Müller wordt aangetikt en brokstukken liggen op het circuit. Safety Car procedure. In de herstart schiet Rast als een pijl uit een boog weg en behoudt zijn leiding. Gevolgd door Habsburg en Frijns. Müller moet in de vijfde ronde binnen en komt terug op de baan in 12 positie. Na 15 minuten racen weet René Rast zijn voorsprong uit te bouwen.

In ronde 12 veroverd Frijns de 2 plaats moet dan binnen voor nieuw rubber. Hij komt de pitlane uit in 4de positie. Door het wisselen van banden komt Timo Glock aan de leiding in de 13 de rond gevolgd door Robert Kubica. M%aar beide heren moeten nog binnen voor nieuw schoeisel. Als beide heren binnen gaan voor nieuw rubber komt Rast terug aan de leiding voor Robin Frijns. Habsburg volgt op de derde plaats en Aberdein zit op de vierde positie. Robin Frijns doet er alles aan om René Rast niet te ver te laten wegrijden. Müller volgt ondertussen op de achtste plaats. In de 17de ronde gaat de tweede in de stand Timo Glock binnen voor nieuwe banden. Glock valt terug naar P8 bij het uitkomen van de pitstraat. Ook de leider Kubica komt binnen voor nieuwe banden en valt terug naar de P12.Müllerschuift ondertussen door naar een zesde plaats. 

Robin Frijns zit in de 20ste ronde onder de achtervleugel van Rast. Nog 25 minuten te gaan, Frijns even in het gras en verliest zo de aansluiting op René Rast. De gap tussen beide is nooit groter dan 1.8 sec. Müller volgt al op 18 sec van de leider. Muller zit achter Fabio Scherer met een achterstand die te verwaarlozen is. Ondertussen hebben Kubica en Rockenfeller de strijd moeten staken. Van plaats tot plaats negen vormt zich een mooi treintje. Scherer op 5, Müller op 6, Newey op 7 , Glock op 8 en Jamie Grreen op 9. Met 5sec tussen wagen van Schere en Glock Kan het nog en spannende strijd worden . Zeker voor Müller, hij moet zich voorbij Schere zien te komen om niet teveel schade op te lopen in het kampioenschap. Met nog een kwartier plus 1 ronde lijken plaatsen 1 en 2 vast te liggen. Voor plaats 3 en 4 is nog volop strijd. Habsburg heeft maar 1 sec voorsprong op Aberdein. Rast verstevigd ondertussen zijn leidersplaats en zet Frijns op 4 sec. Wordt het René rast zijn derde overwinning op rij. Na vorig weekend de twee races op zijn naam te hebben geschreven volgt er nu een derde in a row. Even opschudding tussen Green en Timo Glock. Glock wil Green voorbij in een chicane maar Green houdt de deur dicht en Glock moet terug achter Green aansluiten. In de laatste 2 ronden probeert Robin Frijns nog alles uit zijn Audi te halen , kan terug komen tot 1,5 sec. Rast compenseert en wint voor de derde maal in dit dubbel weekend op Zolder. Door deze zege wordt René Rast de nieuwe leider in het DTM kampioenschap, Rast telt nu 10 punten voorsprong op Nico Müller 15 punten op Robin Frijns.

Uitslag:
1- René Rast <> Audi Sport Team Rosberg
2- Robin Frijns <> Audi Sport Team ABT Sportsline
3- Ferdinand Habsburg <> WRT Team Audi Sport
4- Jonathan Aberdein <> BMW Team RMR
5- Fabio Scherer <> WRT Team Audi Sport
6- Nico Müller <> Audi Sport Team ABT Sportsline
Met veel dank aan Joseph Bams voor deze info en foto