maandag 12 oktober 2020

Persbericht PZ H|Z => Vaststellingen verspreid over het weekend

                         

Afgelopen weekend heeft onze zone een verhoogd aantal agenten ingezet en dat heeft wat resultaten opgeleverd

-          1 bestuurder werd betrapt op onverantwoord rijgedrag, onder meer door 120 Km/Hr in Stationsstraat te rijden waar 70 is toegestaan & inhalen over volle lijn. Bij controle kon hij geen geldige verzekering voorleggen waardoor het voertuig in beslag genomen is en getakeld. 

Aan boord van het voertuig werden ook twee flessen lachgas van elk 2,5 kg aangetroffen met een 50tal ballonnetjes. 

De magistraat werd gecontacteerd en zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. De bestuurder zelf, een 30 jarige man uit HZ, is geen onbekend voor ons noch het gerecht.  De nodige processen-verbaal zijn opgesteld.  

-          Op de P. Paquaylaan werd een  motorfiets Vespa 125 cc geïntercepteerd en bij controle bleek dat de motorfiets geen verzekering, geen inschrijving had en de bestuurder, een 23j man uit HZ, had niet het juist  rijbewijs.  De motorfiets werd in beslag genomen en getakeld.

-          Op de Schansstraat kon een bromfiets klasse B aan hoge snelheid betrapt worden door de motoragenten. Bij controle bleek dat de bromfiets 78 Km/Hr kon rijden ipv 45.  Ook deze is in beslag genomen. De bestuurder was een 19j man uit HZ.

-          Op het Schachtplein is een voertuig gecontroleerd dat niet afgesloten was en waar een recente fles van lachgas werd aangetroffen. Deze fles is in beslag genomen en de eigenaar van het voertuig werd geverbaliseerd.

-          Op de Schootstraat werd nog een voertuig staande gehouden wegens onverantwoord rijgedrag. Hij reed 97 km/u ipv de toegestane 50 km/u.  Verder was alles in orde.  Hij zal het later mogen uitleggen aan de politierechter.

Buiten deze vaststellingen zijn nog overtredingen vastgesteld :

-          15 boetes voor fout parkeren, op het voetpad en verboden door het verbodsbord

-          1 boete voor niet toegelaten gebruik van de claxon

-          2 bestuurders gebruikten hun gsm achter het stuur

-          1 vaststelling inzake bezit gebruikershoeveelheid marihuana.

Ook ons flitsvoertuig werd meermaals ingezet

Vrijdag was er nog een snelheidscontrole in de Irislaan na de vele meldingen van het niet naleven van de zone 30 en ook de overlast door sluipverkeer.  Op een dik uur tijd werden 69 voertuigen gescand op hun snelheid en 53 voertuigen reden te snel, waarbij 3 bestuurders in aanmerking komen voor de intrekking van hun rijbewijs. 

       -          2 Bestuurders reden tussen de 67 en 70,
-          laatste 3e reed tussen de 71 en 76 km/u. 

Zij zullen zich dus later op de rechtbank moeten verantwoorden voor deze snelheden.

Zaterdag werden 3435 voertuigen op hun snelheid gecontroleerd over 10 locaties binnen de gemeente. 483 voertuigen reden te snel wat neerkomt op ruim 14%.  Er zijn geen vaststellingen gebeurd waarbij rijbewijzen kunnen worden ingetrokken.