maandag 5 oktober 2020

Persbericht PZ H|Z => vaststellingen afgelopen weekend

Het voorbije weekend heeft onze politiezone een verhoogd aantal verkeersagenten op pad gestuurd gezien er ook de Nascar wedstrijden plaatsvonden op het circuit. Buiten hun werkzaamheden daar konden zij

- 1 bestuurder betrappen wegens rijden onder invloed van alcohol waardoor hij zijn rijbewijs 3 uur kwijt was. Bovendien bleek zijn auto niet gekeurd noch verzekerd te zijn. De auto is dus getakeld.
- 1 bestuurder werd betrapt op sturen zonder over een rijbewijs te beschikken. Zijn auto was ook helemaal niet in orde. Geen keuring, geen inschrijving noch verzekering. Ook zijn auto is getakeld.
- Verder zijn er nog twee voertuigen geverbaliseerd wegens onverantwoord rijgedrag op de Koolmijnlaan en op de Ringlaan.
   De ploegen hebben nog even getracht om de bestuurders te interpelleren maar het werd te gevaarlijk
   waardoor zij hun achtervolging hebben gestaakt. De kentekens zijn evenwel genoteerd en de nodige
   pv’s zullen worden opgesteld. Deze bestuurders zullen zich later voor de politierechtbank moeten verantwoorden. Zij komen hierdoor in aanmerking voor de intrekking van hun rijbewijs.
   De bestuurders en hun auto’s zijn ook geen onbekenden voor onze verkeersdienst.
- Verder nog vaststellingen inzake foutparkeren
o P. Paquaylaan op het trottoir – 6 voertuigen
o Koolmijnlaan op het trottoir – 3 voertuigen
- 1 bestuurder is geverbaliseerd voor het negeren van de voorrangsregels aan de rotonde Belikstraat en Vogelsancklaan
- 1 bestuurder is geverbaliseerd voor het gebruik van de gsm achter het stuur
Vrijdag was er tevens ook een snelheidscontrole in de Irislaan na de vele meldingen van het niet naleven van de zone 30 en ook de overlast door sluipverkeer. Op een dik uur tijd werden 69 voertuigen gescand op hun snelheid.

53 voertuigen reden te snel, waarbij 3 bestuurders in aanmerking komen voor de intrekking van hun rijbewijs. 2 Bestuurders reden tussen de 67 en 70, een laatste 3e reed tussen de 71 en 76 km/u. Zij zullen zich dus later op de rechtbank moeten verantwoorden voor deze snelheden.