vrijdag 9 oktober 2020

Persbericht PZ H|Z => 2 intrekkingen rijbewijs

Gisteren heeft onze verkeersdienst een snelheidscontrole georganiseerd over 6 verschillende locaties binnen de gemeente, in de namiddag en avond . In totaal reden 874 voertuigen voorbij onze radar en werden 278 bestuurders betrapt op overdreven snelheid, wat neerkomt op bijna 32 %.  

2 bestuurders komen in aanmerking voor de intrekking van hun rijbewijs op dezelfde plaats. Beide bestuurders reden tussen de 87 en 90 op de Westlaan, in de zone 50 km/u.  

Tijdens deze actie heeft het anonieme voertuig ook een bestuurder ge├»ntercepteerd nadat deze de rotonde M. Scheperslaan en Stationsstraat heel vlot nam, ondanks de gietende regen op dat ogenblik. Van richtingaanwijzers was ook geen sprake. Het voertuig trok op en haalde een snelheid van 122 km/u op de Stationsstraat waar 70 is toegestaan. 

Bij controle kon de 36j man uit HZ geen rijbewijs voorleggen – dit zou ergens thuis liggen maar bij controle was het onvindbaar.  Bijkomende controle leverde op dat de man nog een rijverbod van de rechtbank moest tekenen en hij testte positief op verdovende middelen.   Tevens diende de man nog te worden gearresteerd voor een dossier uit de PZ Carma.  De nodige pv’s zijn opgesteld en hij mag het later nog gaan uitleggen bij de politierechter.